ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ – Φλουμινένσε

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ – Φλουμινένσε
Spread the love

Στο «Μονουμεντάλ» της Γκουαγιακίλ, ο επαναληπτικός ανάμεσα στην τοπική Μπαρτσελόνα και την Φλουμινένσε, για τα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το προ μίας εβδομάδας 2-2 στην πρώτη μονομαχία τους στο θρυλικό «Μαρακανά».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας με 2-2, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στα ημιτελικά με την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Φλαμένγκο. Χαρακτηριστικό επίσης, πως σε περίπτωση πρόκρισης της Φλουμινένσε, το φετινό Κόπα Λιμπερταδόρες θα έχει καθαρά βραζιλιάνικο χρώμα, καθώς στον άλλο ημιτελικό θα βρεθούν αντιμέτωπες η Παλμέιρας με την Ατλέτικο Μινέιρο.

Μπροστά στο σκορ στο πρώτο ματς η Φλουμινένσε στο είκοσι έξι, με τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ όμως, όχι μόνο να ισοφαρίζει στο εξήντα εννέα, αλλά να πραγματοποιεί προσωρινά την ανατροπή με πέναλτι του Κορτές, δύο λεπτά πριν το φινάλε, παρά το γεγονός μάλιστα, πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Παρόλα αυτά, η Φλουμινένσε έσωσε την παρτίδα, ισοφαρίζοντας με πέναλτι του Φρεντ, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία της Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ στα προημιτελικά, η οποία παίρνει μεγαλύτερη διάσταση από τον τρόπο που ξεπέρασε στην φάση των «16» την Βέλεζ. Πιο συγκεκριμένα, ήττα με 0-1 στο πρώτο ματς στην Αργεντινή, με τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ όμως να επικρατεί 3-1 στον επαναληπτικό στο Εκουαδόρ, πραγματοποιώντας φυσικά την ανατροπή. Εντός συνόρων, ήττα με 0-1 την Κυριακή στην έδρα της Ορένσε, η πρώτη για τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του 2ου γύρου του πρωταθλήματος. Νωρίτερα πάντως, το απόλυτο για τη Μπαρτσελόνα στις τρεις προηγούμενες αγωνιστικές, με 2-0 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας τη Μάντα, ενώ δύο ανατροπές στην συνέχεια με το ίδιο σκορ (2-1), στο «Μπελαβίστα» του Άμπατο με την τοπική Τέχνικο Ουνιβερσιτάριο και στο εντός έδρας ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Γκουαγιακίλ Σίτι.

Στην άλλη πλευρά, δύο νίκες σε βάρος της Σέρο Πορτένιο στην φάση των «16» για την Φλουμινένσε, με την πρόκριση να έρχεται πιο εύκολα από ότι αναμενόταν, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά με το 2-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, ενώ επικράτηση με 1-0 ακολούθως στον επαναληπτικό στο «Μαρακανά». Εντός συνόρων, ήττα με 2-4 την Κυριακή που μας πέρασε στο Πόρτο Αλέγκρε από την τοπική Ιντερνασιονάλ, «υποχωρώντας» στην 15η θέση και το +2 από την επικίνδυνη ζώνη.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, ισάριθμες ισοπαλίες και πέντε ήττες, σε 13 ματς στο παρελθόν φιλοξενώντας ομάδες της Βραζιλίας. Δύο νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες για την Φλουμινένσε, στις επτά προηγούμενες επισκέψεις της στο Εκουαδόρ.

Πολύ ισορροπημένο ζευγάρι, εκτιμώντας πως η πρόκριση ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ και την Φλουμινένσε θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 2 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x