ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Ατλέτικο Γκοϊανιένσε – Σαπεκοένσε

Βραζιλία: Ατλέτικο Γκοϊανιένσε – Σαπεκοένσε
Spread the love

Το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στο Μπραζιλεϊράο, με την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει εντός της πρώτης εξάδας, έστω και με δύο αγώνες περισσότερους, την στιγμή που η φιλότιμη μεν αλλά ουραγός Σαπεκοένσε, προσπαθεί να σπάσει το ρόδι στο φετινό πρωτάθλημα.

Επικράτηση με 2-1 την περασμένη εβδομάδα στο Σαλβαντόρ σε βάρος της τοπικής Μπαΐα, με την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε αήττητη για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική και στην 7η θέση πλέον του βαθμολογικού πίνακα. Μπροστά στο σκορ η Μπαΐα στο μεταξύ τους ματς στο εικοστό έκτο λεπτό, έχοντας στην συνέχεια ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Παρόλα αυτά, το 1-1 από την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε στο πενήντα πέντε, με κοντινή κεφαλιά του Ζε Ρομπέρτο, με το 2-1 ακολούθως, κόντρα στην ροή του αγώνα, με πλασέ του Ζοάο Πάουλο από το ύψος περίπου του πέναλτι, στο εξηκοστό πρώτο λεπτό. Δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στην Γκοϊανία, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, εντός 1-1 με την Αμέρικα Μινέιρο, με αυτή να είναι ουσιαστικά και η αρχή του τέλους για την ουραγό Σαπεκοένσε, από την στιγμή που δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα, φιλοξενώντας ένα αντίπαλο που είναι θεωρητικά στο επίπεδο της. Πέντε μόλις οι βαθμοί της, πλησιάζοντας στο φινάλε του 1ου γύρου, με δεδομένο πλέον πως θα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα μικρό θαύμα για να αποφύγει το μοιραίο. Μοιρασμένο και με ευκαιρίες εκατέρωθεν το ματς με την Αμέρικα Μινέιρο, στο οποίο η Σαπεκοένσε άνοιξε το σκορ στο ογδόντα επτά, με κοντινή κεφαλιά του Άντερσον Λεϊτέ, αγγίζοντας φυσικά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός, πως έπαιζε από το εξηκοστό τέταρτο λεπτό με παίκτη λιγότερο. Παρόλα αυτά, πραγματική «μαχαιριά» το γκολ της ισοφάρισης από τους φιλοξενούμενους στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή της Σαπεκοένσε, στην οποία η αμυντική γραμμή της ομάδας του Σαπεκό δεν κατάφερε να διώξει μακριά τη μπάλα. Τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες για την Σαπεκοένσε, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα μακριά από την «Αρένα Κοντά», ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο στόπερ Καντού.

Προϊστορία: Δύο ισοπαλίες, σε ισάριθμα ματς ανάμεσα στην Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και την Σαπεκοένσε την τελευταία δεκαετία στην Γκοϊανία, με 0-0 το 2013 και 1-1 το 2017.

Φαβορί η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, σημειώνοντας όμως, πως δεν μεγάλωσε τόσο ξαφνικά ως ομάδα, τουλάχιστον σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, παρά το γεγονός πως απέναντι υπάρχει η ουραγός Σαπεκοένσε. Χωρίς νίκη βέβαια οι φιλοξενούμενοι στο πρωτάθλημα, παίζοντας όμως εδώ και κάποιες αγωνιστικές χωρίς πίεση.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 13 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x