ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Νορβηγία: Στάμπαεκ – Μιοντάλεν

Νορβηγία: Στάμπαεκ – Μιοντάλεν
Spread the love

Ντέρμπι παραμονής, ανάμεσα στις ισόβαθμες Στάμπαεκ και Μιοντάλεν, οι οποίες βρίσκονται στο +2 από την ουραγό Μπραν και σε απόσταση δύο μόλις βαθμών από την 13η στον βαθμολογικό πίνακα Τρόμσο, με τη νικήτρια, αν φυσικά υπάρξει, να βγαίνει, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο, εκτός της επικίνδυνης ζώνης.

Τέσσερις συνεχόμενες νίκες για την Στάμπαεκ σε όλες τις διοργανώσεις, δύο στο πρωτάθλημα και ισάριθμες στο κύπελλο, με το σερί αυτό όμως να παίρνει τέλος την προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος όπου ηττήθηκε με το βαρύ 1-5 στην έδρα της Κρίστιανσουντ. Ένα ματς πάντως, το οποίο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Στάμπαεκ, καθώς βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο εικοστό όγδοο λεπτό. Παρόλα αυτά, άμεση η «απάντηση» των γηπεδούχων, οι οποίοι ισοφάρισαν στο τριάντα και ανέτρεψαν την κατάσταση με πέναλτι στο τριακοστό ένατο λεπτό. Δύο ακόμα τέρματα για την Κρίστιανσουντ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου (48΄, 55΄) και λευκή πετσέτα για την Στάμπαεκ. Είχαν προηγηθεί στο πρωτάθλημα, το 2-1 στην έδρα της σημερινής της αντιπάλου και το 3-1 φιλοξενώντας την Σάρπσμποργκ. Δύο νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες για την Στάμπαεκ, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, τρεις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες για τη Μιοντάλεν και έντονος προβληματισμός φυσικά, μετά το 1-2 αρχικά από την σημερινή της αντίπαλο, το 2-3 ακολούθως από την Τρόμσο και το 1-2 της προηγούμενης αγωνιστικής από την Ρόσενμποργκ. Ανώτερη και με σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίωρο του ματς με την Ρόσενμποργκ η Μιοντάλεν, αδυνατώντας όμως να βρεθεί μπροστά στο σκορ, βλέποντας μάλιστα τους φιλοξενούμενους να την «τιμωρούν» στις δύο φορές που πέρασαν την σέντρα, στο τριακοστό πρώτο και το πεντηκοστό έβδομο λεπτό. Κυρίαρχος πάντως στο τελευταίο ημίωρο η Μιοντάλεν, ειδικά μετά τη μείωση του σκορ στο εξήντα έξι, με το τελικό 1-2, βάσει εικόνας και ευκαιριών, να την αδικεί κατάφορα. Μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για τη Μιοντάλεν, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Στάμπαεκ και μία ισοπαλία, σε τέσσερα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Μιοντάλεν.

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με τον παράγοντα έδρα να δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στην Στάμπαεκ. Δεν θα μπλέξω πάντως με σημείο, κρατώντας πιο επιφυλακτική στάση με ειδικό στοίχημα τερμάτων.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 9 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x