ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Φλουμινένσε – Ατλέτικο Μινέιρο

Βραζιλία: Φλουμινένσε – Ατλέτικο Μινέιρο
Spread the love

Στο ουδέτερο «Σάο Ζανουάριο» την έδρα της Βάσκο και όχι στο «Μαρακανά» το συγκεκριμένο ματς, με την Φλουμινένσε, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στο +1 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη, την στιγμή που με νίκη η Ατλέτικο Μινέιρο θα βρεθεί στο +8 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Παλμέιρας.

Ήττα με 2-4 την προηγούμενη αγωνιστική στο Πόρτο Αλέγκρε από την τοπική Ιντερνασιονάλ, η οποία έβαλε σε περιπέτειες την Φλουμινένσε, καθώς «υποχώρησε» ακόμα περισσότερο βαθμολογικά, όντας πλέον όπως προαναφέρθηκε, στο +1 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη. Μια ήττα, ενδιάμεσα των δύο ισοπαλιών με τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, εκεί όπου ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ, ήταν αυτός που έφερε τον αποκλεισμό από την ομάδα του Εκουαδόρ στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Πιο συγκεκριμένα, 2-2 αρχικά στην πρώτη μονομαχία τους στο «Μαρακανά» και 1-1 ακολούθως στον επαναληπτικό στο Εκουαδόρ, το οποίο αποτέλεσε και το «κύκνειο άσμα» στον πάγκο για τον 46χρονο Ρότζερ Μασάδο. Απόλυτη ισορροπία στο εντός έδρας ρεκόρ της Φλουμινένσε, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα (2-2-2), ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης και με υπηρεσιακό μέχρι νεοτέρας τον Μαρκάο.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις συνεχόμενες νίκες για την Ατλέτικο Μινέιρο σε όλες τις διοργανώσεις, με πρώτη εξ αυτών, το 2-1 στην έδρα της νεοφώτιστης Ζουβεντούδε, στην οποία πραγματοποίησε στο τελευταίο τέταρτο την ανατροπή και στην συνέχεια, το 1-0 στο Μπουένος Άιρες σε βάρος της Ρίβερ Πλέιτ, για τα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ακολούθησε το 2-0 φιλοξενώντας στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος την Παλμέιρας, ενώ επιβλητικό 3-0 στον επαναληπτικό με την Ρίβερ Πλέιτ στο Μπέλο Οριζόντε και πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Εντός όλων των στόχων γενικότερα, καθώς με νίκη σήμερα θα βρεθεί στο +8 από τους διώκτες της στο πρωτάθλημα, ενώ στα προημιτελικά του κυπέλλου, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη μεσοβδόμαδα και πάλι στο Ρίο με την Φλουμινένσε, αλλά και στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες με αντίπαλο εκεί την κάτοχο του τροπαίου, Παλμέιρας. Έξι νίκες και δύο ήττες για την Ατλέτικο Μινέιρο, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Φλουμινένσε, δύο για την Ατλέτικο Μινέιρο και πέντε ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Ρίο.

Η πρώτη από τις δύο συνεχόμενες μονομαχίες της Φλουμινένσε με την Ατλέτικο Μινέιρο στο Ρίο, με τους γηπεδούχους να έχουν μπλέξει σε περιπέτειες και τους φιλοξενούμενους να στοχεύουν σε ένα τρίποντο που θα τους δώσει μεγάλο αέρα στη μάχη της κορυφής. Ζυγίζοντας τα δεδομένα, ρίσκο στο «διπλό», ποντάροντας στο καλύτερο momentum της Ατλέτικο Μινέιρο, εκτιμώντας επίσης, πως και η πίεση είναι μεγαλύτερη από την πλευρά των γηπεδούχων, αλλά και πως ο υπηρεσιακός Μαρκάο πολύ δύσκολα θα έχει προλάβει σε μικρό χρονικό διάστημα να έχει διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Εκτίμηση:  2

(Visited 17 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x