ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Conference League: Χάμαρμπι – Βασιλεία

Conference League: Χάμαρμπι – Βασιλεία
Spread the love

Στην Στοκχόλμη ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα πλέι οφ του Conference League, με την Βασιλεία να έχει σημαντικό προβάδισμα, μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 3-1 στην πρώτη μονομαχία τους στην Ελβετία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα πλέι οφ του Conference League δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση επικράτησης της Χάμαρμπι με οποιοδήποτε σκορ αλλά με δύο τέρματα διαφορά, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Επιθετικός μονόλογος για την Βασιλεία στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην Ελβετία, στο οποίο βρέθηκε δίκαια μπροστά στο σκορ με κοντινή κεφαλιά του Καμπράλ στο τριάντα και στο οποίο όμως κινδύνεψε στη μοναδική φορά που η Χάμαρμπι πέρασε την σέντρα. Κάτι ανάλογο και στην επανάληψη, με την Βασιλεία να έχει ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα οριζόντιο δοκάρι και την Χάμαρμπι να ισοφαρίζει, κόντρα στην ροή του αγώνα, με κοντινό βολέ του Χαλίλι στο εβδομηκοστό πρώτο λεπτό. Παρόλα αυτά, σκόρερ δις στην συνέχεια για την Βασιλεία, ο συνήθης ύποπτος, ο Βραζιλιάνος επιθετικός Καμπράλ, με εντυπωσιακό εκτός περιοχής σουτ στο ογδόντα έξι και με πέναλτι στο ενενήντα.

Δύο νίκες για την Χάμαρμπι στον 2ο προκριματικό γύρο σε βάρος της Μάριμπορ, με 3-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην Στοκχόλμη και 1-0 ακολούθως στον επαναληπτικό στην Σλοβενία. Πολύ μεγάλη ανατροπή στην συνέχεια στον 3ο προκριματικό, καθώς κατάφερε να «σβήσει» το 1-3 του πρώτου ματς με την Τσουκαρίτσκι στο Βελιγράδι, επικρατώντας 5-1 στον επαναληπτικό στην Στοκχόλμη. Εντός συνόρων, δραματικό 2-2 την Κυριακή που μας πέρασε στην έδρα της Έλφσμποργκ, με το οποίο διατηρήθηκε στην 5η θέση, με το αποτέλεσμα αυτό βάσει εξέλιξης να μοιάζει με νίκη για την Χάμαρμπι, καθώς κατάφερε να «κλέψει» το βαθμό με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις.

Στην άλλη πλευρά, κανένα απολύτως πρόβλημα για την Βασιλεία στον 2ο προκριματικό γύρο με την Παρτιζάνι, της οποίας επικράτησε 3-0 αρχικά στο «Σεντ Γιάκομπ-Παρκ» και 2-0 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στα Τίρανα. Αντίπαλος στον 3ο προκριματικό γύρο η Ουίπεστ, της οποίας επικράτησε 2-1 στο πρώτο ματς στην Βουδαπέστη, πραγματοποιώντας μάλιστα την ανατροπή, ενώ επιβλητικό 4-0 στον επαναληπτικό στο «Σεντ Γιάκομπ-Παρκ», όπου δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ουγγρική ομάδα. Εντός συνόρων, 2-2 την Κυριακή που μας πέρασε στην έδρα της Λωζάνης, με την Βασιλεία να γνωρίζει την πρώτη της απώλεια βαθμών στο νέο πρωτάθλημα, όντας πλέον στην 2η θέση και το -2 από την πρωτοπόρο Ζυρίχη.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Χάμαρμπι με ομάδα της Ελβετίας, ενώ δεύτερη επίσκεψη για την Βασιλεία στην Σουηδία, μετά το 1-1 του 2009 με την Γκέτεμποργκ.

Πολύ δυνατή στο «σπίτι» της η Χάμαρμπι και δεδομένο πως θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τα περιθώρια για τη μεγάλη ανατροπή. Δεδομένο όμως, πως και η Βασιλεία, δεν θα πάει σήμερα στην Στοκχόλμη απλά για να υπερασπιστεί το 3-1 του πρώτου ματς.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 8 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x