ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ελβετία: Βασιλεία – Γιουνγκ Μπόις

Ελβετία: Βασιλεία – Γιουνγκ Μπόις
Spread the love

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μεγάλο ντέρμπι της Ελβετίας είναι αυτό που δεσπόζει στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής, με την Βασιλεία να ψάχνει το τρίποντο, με το οποίο όχι μόνο θα βρεθεί στην κορυφή, αλλά και στο +9 ταυτόχρονα με το καλημέρα από την πρωταθλήτρια Γιουνγκ Μπόις.

Ισοπαλία με 2-2 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Λωζάνης και πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα για την Βασιλεία, παρά τα δύο τέρματα του φορμαρισμένου Καμπράλ και το ότι είχε πραγματοποιήσει στο πεντηκοστό ένατο λεπτό, προσωρινά όπως αποδείχθηκε, την ανατροπή. Είχαν προηγηθεί, το 2-0 της πρεμιέρας στην έδρα της Γκρασχόπερς και δύο επιβλητικά τρίποντα στο γήπεδο της, το 6-1 με την Σιόν και το 5-1 σε βάρος της Σερβέτ. Ακολούθησε μεσοβδόμαδα, η δραματική πρόκριση της στην φάση των ομίλων του Conference League στην έδρα της Χάμαρμπι στην διαδικασία των πέναλτι, αφού πρώτα βρέθηκε στην παράταση πεσμένη στο καναβάτσο. Πιο συγκεκριμένα, επικράτηση με 3-1 αρχικά στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην Ελβετία, ενώ 0-2 ακολούθως στον επαναληπτικό για την Χάμαρμπι, η οποία μάλιστα βρέθηκε με προβάδισμα τριών τερμάτων στο εντέκατο λεπτό της παράτασης. Παρόλα αυτά, ο συνήθης «ύποπτος» Καμπράλ ήταν ψύχραιμος από τα έντεκα βήματα οκτώ λεπτά αργότερα, με τις δύο ομάδες να παίζουν την πρόκριση στην συνέχεια στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου η Βασιλεία επικράτησε τελικά με 4-3.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις βαθμοί και ένα ματς λιγότερο για την πρωταθλήτρια Γιουνγκ Μπόις, η οποία έχει μείνει πίσω με το καλημέρα, τόσο από την Ζυρίχη όσο και τη «μεγάλη» σημερινή της αντίπαλο. Δραματικό 4-3 στην πρεμιέρα στην έδρα της Λουκέρνης, όπου πραγματοποίησε με τρία τέρματα στο τελευταίο ημίωρο τη μεγάλη ανατροπή, ενώ είχε βρεθεί 1-3 πίσω στο σκορ στο πεντηκοστό δεύτερο λεπτό, με την συνέχεια όμως να μην είναι ανάλογη, καθώς είχε δύο συνεχόμενες απώλειες βαθμών. Πιο συγκεκριμένα, 0-0 φιλοξενώντας την Γκρασχόπερς, ενώ ήττα με 0-1 στην έδρα της Σιόν. Επιτυχία σίγουρα πάντως, η παρουσία της στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ξεπέρασε με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (3-2), μάλιστα με ισάριθμες ανατροπές στα πλέι οφ της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας, Φερεντσβάρος.

Προϊστορία: Δεκατρείς νίκες για την Βασιλεία, τρεις για την Γιουνγκ Μπόις και πέντε ισοπαλίες, στις 21 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Σεντ Γιάκομπ-Παρκ».

Οκτώ συνεχόμενα πρωταθλήματα για την Βασιλεία από το 2010 μέχρι και το 2017, με την Γιουνγκ Μπόις όμως να την ρίχνει από το θρόνο την τελευταία τετραετία (2018-2021). Απόλυτα λογικό για την Βασιλεία να θέλει να ανακτήσει το στέμμα του πρωταθλητή, όπως και να πετύχει μία νίκη που θα της δώσει αέρα εννέα βαθμών με το καλημέρα, ειδικά σε μία χρονική στιγμή που η «μεγάλη» αντίπαλος της και πίεση έχει και  δείχνει ευάλωτη. Πέρα από τα παραπάνω, το στοίχημα είναι πρωτίστως και παιχνίδι τιμών, με το 2,70 της Βασιλείας να αξίζει το ρίσκο, ακόμα και αν δεν επαληθευτεί. Πολύ δύσκολα άλλωστε βρίσκουμε την Βασιλεία σε ματς στην έδρα της σε τέτοια τιμή, σε εγχώριες διοργανώσεις.

Εκτίμηση:  1

(Visited 8 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x