ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Φορταλέζα – Κουιαμπά

Βραζιλία: Φορταλέζα – Κουιαμπά
Spread the love

Στο «Καστελάο» της Φορταλέζα, το ματς με το οποίο ολοκληρώνεται χρονικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στο Μπραζιλεϊράο, με την ομώνυμη ομάδα να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει στο -4 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μινέιρο, την στιγμή που η νεοφώτιστη Κουιαμπά βρίσκεται στο +2 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη.

Δύο συνεχόμενες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα για την Φορταλέζα, με το ίδιο σκορ και την ίδια εξέλιξη, οι οποίες μάλιστα της άφησαν μια πολύ πικρή γεύση. Πιο συγκεκριμένα, εντός 1-1 αρχικά με την Σάντος, στο οποίο ο μέσος Λούκας Κρισπίμ έχασε πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ 1-1 και την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της νεοφώτιστης Ζουβεντούδε, με τον αριστερό μπακ-χαφ Μπρούνο Μέλο να είναι την φορά αυτή μοιραίος, αστοχώντας στο ογδόντα πέντε από τα έντεκα βήματα. Όση τύχη πάντως της έλειπε στο πρωτάθλημα, η Φορταλέζα την είχε στο κύπελλο και την πρώτη μονομαχία της μεσοβδόμαδα στα προημιτελικά του κυπέλλου στην έδρα της Σάο Πάολο, στην οποία βρέθηκε 0-2 πίσω στο σκορ και στην οποία ισοφάρισε στο φινάλε με τέρματα των Πικασού (84΄) και Ρομαρίνιο (93΄). Έξι νίκες και δύο ισοπαλίες για την Φορταλέζα, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα στο «Καστελάο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, τυχερό αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Παλμέιρας, με τη νεοφώτιστη Κουιαμπά να παίρνει μεγάλη ανάσα, όντας πλέον στο +2 όπως προαναφέρθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από την Κουιαμπά στο ματς με την Παλμέιρας, στο οποίο άνοιξε το σκορ με το καλημέρα (2΄) και στο οποίο «τιμώρησε» την εκνευριστικά άστοχη αντίπαλο της στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, αφού άντεξε φυσικά προηγουμένως στην ασφυκτική πίεση της κατόχου του Κόπα Λιμπερταδόρες. Δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και μία ήττα για την Κουιαμπά, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο μέσος Πεπέ.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Φορταλέζα και μία ισοπαλία, σε έξι ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Κουιαμπά.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική και ταυτόχρονα αήττητη στο «Καστελάο» η Φορταλέζα, ενώ επιτυχία σίγουρα αλλά ταυτόχρονα και αφύσικο το 2-5-1 της Κουιαμπά, για εκτός έδρας ρεκόρ νεοφώτιστης ομάδας σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα όπως το Μπραζιλεϊράο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 2 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x