ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Χιλής: Ουνιόν Εσπανιόλα – Κόλο Κόλο

Κύπελλο Χιλής: Ουνιόν Εσπανιόλα – Κόλο Κόλο
Spread the love

Στο «Σάντα Λάουρα» του Σαντιάγκο ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα ημιτελικά του κυπέλλου, με την Κόλο Κόλο να έχει αγκαλιάσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την πρόκριση, μετά το επιβλητικό 4-0 στην πρώτη τους μονομαχία στο γήπεδο της.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά του κυπέλλου Χιλής δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νίκης της Ουνιόν Εσπανιόλα με οποιοδήποτε σκορ αλλά με τέσσερα τέρματα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Λίγες ώρες νωρίτερα επίσης, η 2ης κατηγορίας Κοκίμπο φιλοξενεί την Έβερτον στον άλλο ημιτελικό. Πέναλτι του Μοράλες και 1-0 για την Κόλο Κόλο στο τεσσαρακοστό πέμπτο λεπτό στον πρώτο ημιτελικό με την Ουνιόν Εσπανιόλα, με τον ίδιο σκόρερ και του 2-0 με κοντινή προβολή στο πενήντα έξι. Τραγικό λάθος της αμυντικής γραμμής της Ουνιόν Εσπανιόλα στο εβδομήντα τέσσερα και 3-0 από τον Κόστα με πλασέ από το ύψος περίπου του πέναλτι, ενώ το κερασάκι στην τούρτα με κοντινή κεφαλιά του Αμόρ στο ενενήντα.

Πρόκριση σε βάρος της Ουατσιπάτο στα προημιτελικά για την Ουνιόν Εσπανιόλα, η οποία μετά το 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Σάντα Λάουρα», επικράτησε 1-0 στον επαναληπτικό στην έδρα της αντιπάλου της. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 2-1 της Κυριακής για το πρωτάθλημα φιλοξενώντας την Ουνιόν Λα Καλέρα, με το οποίο ανέβηκε στην 6η θέση και το -7 από την κορυφή. Ανατροπή μάλιστα από την Ουνιόν Εσπανιόλα στο συγκεκριμένο ματς, στερώντας από την αντίπαλο της την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή.

Στην αντίπερα όχθη, πρόκριση σε βάρος της Παλεστίνο στα προημιτελικά για την Κόλο Κόλο, η οποία επικράτησε 3-2 αρχικά στην έδρα της αντιπάλου της και η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στην συνέχεια στον επαναληπτικό με τους «άραβες» στο «Μονουμεντάλ». Όσον αφορά το πρωτάθλημα, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, παρά το 0-1 του Σαββάτου στην έδρα της από την Κομπρεσάλ, καθώς η Λα Καλέρα ηττήθηκε όπως προαναφέρθηκε από την Ουνιόν Εσπανιόλα και έχασε την ευκαιρία να την βάλει πλάτη.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Ουνιόν Εσπανιόλα και οκτώ για την Κόλο Κόλο, στις 13 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Σάντα Λάουρα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Στόχος λογικά για την Ουνιόν Εσπανιόλα, μια νίκη γοήτρου για να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Παρόλα αυτά, πολύ δυνατή φέτος η Κόλο Κόλο, κυνηγώντας το νταμπλ, με τον επαναληπτικό να εξαρτάται και από την σημερινή της διάθεση. Δεν θα μπλέξω με σημείο, με ειδικό στοίχημα τερμάτων την πιο συνετή επιλογή.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 2 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x