ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Βενεζουέλα – Αργεντινή  

Προκριματικά Μουντιάλ: Βενεζουέλα – Αργεντινή  
Spread the love

Στο «Ολίμπικο» του Καράκας και χωρίς κόσμο το συγκεκριμένο ματς, με την Βενεζουέλα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση του ομίλου να ψάχνει την έκπληξη απέναντι στη νικήτρια του πρόσφατου Κόπα Αμέρικα, Αμερική.

Ισοπαλία με 0-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Ουρουγουάη, με το αποτέλεσμα αυτό να θεωρείται μεν, τουλάχιστον βάσει του ονόματος της αντιπάλου της, επιτυχία για την Βενεζουέλα, αλλά να μην αλλάζει κάτι βαθμολογικά, καθώς παρέμεινε στην προτελευταία θέση του ομίλου. Θετική, όσο παράξενο και αν ακούγεται, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών και η παρουσία της στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα, παρά το γεγονός πως αποκλείστηκε την τελευταία αγωνιστική και την ήττα της με 0-1 από το Περού. Νωρίτερα, 0-3 στην πρεμιέρα από την διοργανώτρια Βραζιλία, 0-0 ακολούθως με την Κολομβία και 2-2 στην συνέχεια με το Εκουαδόρ. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, στην οποία πάντως θα υπάρχει υπηρεσιακός προπονητής στον πάγκο, μετά την παραίτηση του Ζοσέ Πεσέιρο, καθώς όπως ισχυρίστηκε ο Πορτογάλος ήταν απλήρωτος για ένα περίπου χρόνο.

Στον αντίποδα, δύο ισοπαλίες για την Αργεντινή στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν και στην 2η θέση του ομίλου και το -6 από την Βραζιλία, μετά το 1-1 αρχικά φιλοξενώντας την Χιλή και το 2-2 στη Μπαρανκίγια με την Κολομβία. Ένα ματς μάλιστα, στο οποίο η Αργεντινή βρέθηκε με προβάδισμα δύο τερμάτων στο όγδοο μόλις λεπτό και στο οποίο όμως είδε τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις. Τεράστια επιτυχία πάντως στην συνέχεια η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα στα γήπεδα της Βραζιλίας και εξιλέωση για το Λιονέλ Μέσι, με την Αργεντινή να έχει μόνο νίκες στον όμιλο και να επικρατεί 1-0 στον τελικό της «σελεσάο», αφού προηγουμένως χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι στον ημιτελικό με την Κολομβία. Εκτός αποστολής ο Αγουέρο, ενώ επιστροφή για τον Ντιμπάλα, ο οποίος απουσίασε από το πρόσφατο Κόπα Αμέρικα.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για την Βενεζουέλα το 2011, ενώ 2-2 το 2016, σε δύο ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Αργεντινή. Τελευταία νίκη της Αργεντινής σε προκριματικά Μουντιάλ στην Βενεζουέλα, ήταν το 2-0 του 2007.

Φαβορί η Αργεντινή και απόλυτα λογικό η τιμή που την συνοδεύει να είναι στα επίπεδα του 1,50. Εκτίμηση μου, πως στόχος της πλέον σε αυτά τα προκριματικά δεν είναι η πρόκριση, καθώς μόνο αν δείξει τάσεις «αυτοχειρίας» δεν θα είναι στην πρώτη τετράδα, αλλά να μειώσει την απόσταση που την χωρίζει από την πρωτοπόρο του ομίλου Βραζιλία.

Εκτίμηση:  2

(Visited 26 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x