ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Βολιβία – Κολομβία    

Προκριματικά Μουντιάλ: Βολιβία – Κολομβία    
Spread the love

Στο «Ερνάντο Σίλες» της Λα Παζ, το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στον προκριματικό όμιλο της Νότιας Αμερικής, βρίσκοντας την Βολιβία στην 8η θέση με πέντε βαθμούς, τρεις λιγότερους από την 5η σημερινή της αντίπαλο.

Τέσσερις βαθμοί για την Βολιβία στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, με το 3-1 αρχικά στο «Ερνάντο Σίλες» σε βάρος της Βενεζουέλας, όπου πανηγύρισε και την πρώτη της νίκη στα προκριματικά και το 1-1 ακολούθως στο Σαντιάγκο με την Χιλή να την βάζουν και πάλι σε τροχιά πρόκρισης. Μόνο ήττες πάντως στην συνέχεια στο Κόπα Αμέρικα στα γήπεδα της Βραζιλίας, όντας η μοναδική ομάδα που δεν πήρε βαθμό στην φάση των ομίλων. Πιο συγκεκριμένα, «θύμα» ανατροπής στην πρεμιέρα στο 1-3 από την Παραγουάη, 0-1 στην συνέχεια από την Χιλή, 0-2 από την Ουρουγουάη, ενώ 1-4 από τη μετέπειτα νικήτρια του τροπαίου Αργεντινή. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις βαθμοί και για την Κολομβία στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές των προκριματικών, οι οποίοι της έδωσαν την ευκαιρία να βρεθεί στην 5η θέση, με 3-0 αρχικά στη Λίμα σε βάρος του Περού και 2-2 στην συνέχεια φιλοξενώντας την Αργεντινή, όπου επέστρεψε μάλιστα στις καθυστερήσεις από 0-2. Πετυχημένη επίσης, τηρουμένων των αναλογιών και η παρουσία της στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα, στο οποίο κατέκτησε τελικά την 3η θέση, κερδίζοντας 3-2 στο «μικρό» τελικό το Περού, αφού προηγουμένως είχε λυγίσει στην διαδικασία των πέναλτι στον ημιτελικό από την Αργεντινή. Στα αγωνιστικά, η είδηση είναι, πως ο  Ρεϊνάλδο Ρουέδα άφησε εκτός αποστολής, τον Χάμες, ενώ επιστροφή για τον 35χρονο πλέον Ρανταμέλ Φαλκάο.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Κολομβία, σε ισάριθμα ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία στην Βολιβία, με 2-1 το 2011 και 3-2 το 2016. Άξιο αναφοράς, πως σε αμφότερες, το νικητήριο τέρμα ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και πως αυτός που διαμόρφωσε πριν μία δεκαετία το 2-1 ήταν ο Ρανταμέλ Φαλκάο.

Αρκετά ελκυστική, εκ πρώτης όψεως η τιμή που συνοδεύει την Κολομβία. Παρόλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, καθώς η Βολιβία είναι πολύ σκληρός αντίπαλος για οποιονδήποτε στο «Ερνάντο Σίλες» και στο μεγάλο υψόμετρο της Λα Παζ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 15 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x