ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Περού – Βενεζουέλα

Προκριματικά Μουντιάλ: Περού – Βενεζουέλα
Spread the love

Στο «Εστάντιο Νασιονάλ» της Λίμα, το τελευταίο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, το οποίο έχει χαρακτήρα «τελικού» για το Περού, καθώς οι «Ίνκας» αν θέλουν να μπουν και πάλι στην διεκδίκηση της πρόκρισης, θα πρέπει να επικρατήσουν σήμερα της ουραγού του ομίλου Βενεζουέλας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 5η θέση θα πάει σε μπαράζ. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Πετυχημένη, τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία του Περού στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση, μετά την ήττα της με 0-1 στον ημιτελικό από την διοργανώτρια Βραζιλία και το 2-3 στο «μικρό» τελικό από την Κολομβία. Εντελώς διαφορετική πάντως η εικόνα των «Ίνκας» στα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς μετά και το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Ουρουγουάη, βρίσκονται στην προτελευταία θέση του ομίλου, στο -4 από την πρώτη πεντάδα και χωρίς νίκη ακόμα στη Λίμα. Χαρακτηριστικό μάλιστα, πως το μοναδικό τρίποντο του Περού στον όμιλο, ήρθε πριν δύο αγωνιστικές, λίγο πριν το Κόπα Αμέρικα, όταν επικράτησε 2-1 στο Εκουαδόρ, πραγματοποιώντας φυσικά την έκπληξη. Ευχαριστημένη η ομάδα του Περού από το 1-1 με την Ουρουγουάη, στο οποίο βρέθηκε μπροστά στο σκορ με ανάποδο ψαλίδι του Τάπια στο εικοστό τέταρτο λεπτό και στο οποίο είδε τους φιλοξενούμενους να έχουν σημαντικές ευκαιρίες μετά την ισοφάριση τους στο είκοσι εννέα, μεταξύ αυτών και ένα δοκάρι. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, εξ ορισμού δύσκολη η αποστολή της Βενεζουέλας την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Αργεντινή και απόλυτα δικαιολογημένη η ήττα της με 1-3, ειδικά μετά την αποβολή στο τριακοστό δεύτερο λεπτό, του τιμωρημένου για σήμερα στόπερ Μαρτίνες, για «δολοφονικό» μαρκάρισμα πάνω στο Μέσι, με το σκορ στο 0-0. Το 0-1 μάλιστα από την Αργεντινή στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ήταν ουσιαστικά η ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες υπήρχαν στην Βενεζουέλα για την έκπληξη, ενώ το γκολ της τιμής ήρθε από πέναλτι του Σοτέλδο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Συνεχίζει με υπηρεσιακό στον πάγκο τον 49χρονο Λεονάρντο Γκονσάλες, μετά την παραίτηση του Πορτογάλου Ζοσέ Πεσέιρο, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν απλήρωτος για ένα περίπου χρόνο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για το Περού και δύο ισοπαλίες, σε πέντε ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία εικοσαετία φιλοξενώντας την Βενεζουέλα. Πιο συγκεκριμένα, 1-0 το 2001, 0-0 το 2004, 1-0 το 2008, 4-1 το 2011 και 2-2 το 2016. Οι «Ίνκας» επίσης επικράτησαν 1-0 της Βενεζουέλας στη μονομαχία τους στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα στην φάση των ομίλων με τέρμα του Καρίγιο στο τεσσαρακοστό όγδοο λεπτό.

Απρόβλεπτη η ομάδα του Περού, αλλά «υποχρεωμένη» κόντρα στην αδύναμη μακριά από το γήπεδο της Βενεζουέλα, να πάρει το σημερινό ματς, αν θέλει να κρατήσει «ζωντανές» τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης που της αναλογούν.

Εκτίμηση:  1

(Visited 4 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x