ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Κολομβία – Χιλή

Προκριματικά Μουντιάλ: Κολομβία – Χιλή
Spread the love

Πολύ κρίσιμο βαθμολογικά ματς στο «Μετροπολιτάνο» της Μπαρανκίγια, με την Κολομβία να θέλει όχι μόνο να διατηρηθεί στην 5η θέση, αλλά και το κάτι παραπάνω, ανάλογα φυσικά με το αποτέλεσμα του ματς Ουρουγουάη – Εκουαδόρ, την στιγμή που η Χιλή έχει βρεθεί 8η και τα περιθώρια αρχίζουν και στενεύουν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 5η θέση θα πάει σε μπαράζ. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ισοπαλίες για την Κολομβία, με θετικό όμως πως παρέμεινε στην 5η θέση, παρά το 1-1 αρχικά στην Βολιβία και το ίδιο σκορ στην συνέχεια την Κυριακή που μας πέρασε στην Ασουνσιόν με την Παραγουάη. Η αλήθεια πάντως είναι, πως η Κολομβία θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο βαθμολογικά, καθώς δέχθηκε την ισοφάριση στην Βολιβία με ένα εκτός περιοχής σουτ σχεδόν από το πουθενά, επτά λεπτά πριν το φινάλε, ενώ πολύ πιθανό να είχε καλύτερη τύχη στην Ασουνσιόν αν ήταν πιο εύστοχη. Πιο απειλητική στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην Ασουνσιόν η Κολομβία, στο οποίο όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο τεσσαρακοστό λεπτό. Το πέναλτι του Κουαδράδο ακολούθως αυτό που έφερε το ματς στα ίσια, στο πενήντα τρία, με την Κολομβία όμως να παθαίνει αδικαιολόγητο μπλακ άουτ στο τελευταίο ημίωρο, δίνοντας την δυνατότητα στην χλωμή μέχρι το συγκεκριμένο χρονικό σημείο Παραγουάη να δημιουργήσει ευκαιρίες. Τιμωρημένος για σήμερα ο στόπερ της Τότεναμ, Ντάβινσον Σάντσες.

Στον αντίποδα, ένας βαθμός για την Χιλή στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, η οποία βρέθηκε πλέον στην 8η θέση μετά το 0-1 αρχικά φιλοξενώντας την Βραζιλία και το 0-0 της Κυριακής που μας πέρασε στο Κίτο με το  Εκουαδόρ. Μοιρασμένο και με ευκαιρίες εκατέρωθεν το ματς στο Κίτο, περισσότερες πάντως για το Εκουαδόρ, με την Χιλή πάντως να μην εκμεταλλεύεται το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε στο εξηκοστό τρίτο λεπτό. Πέρα από τα παραπάνω όμως, συμπλήρωσε κάρτες και ο επιθετικός Βάργκας, αναγκάζοντας σήμερα τον Ουρουγουανό, Μάρτιν Λασάρτε, να βγάλει άσο από το μανίκι του, καθώς είναι γνωστές οι απουσίες τόσο του Μπρέρετον όσο και του Αλέξις Σάντσες, με τον 22χρονο φορ της Κόλο Κόλο, Μοράλες, να είναι λογικά για σήμερα η αιχμή του δόρατος.

Προϊστορία: Δύο ισοπαλίες ανάμεσα στην Κολομβία και την Χιλή την τελευταία δεκαετία σε ματς προκριματικών Μουντιάλ, αμφότερα στο «Μετροπολιτάνο» της Μπαρανκίγια, με 3-3 το 2013 και 0-0 το 2016. Άξιο αναφοράς, πως σε αυτό του 2013, η Χιλή είχε προηγηθεί 3-0 στο εικοστό ένατο λεπτό και η Κολομβία είχε καταφέρει στην συνέχεια να πετύχει τρία τέρματα στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Απρόβλεπτη ως ομάδα η Κολομβία, ικανή να πάρει αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε έδρα ακόμα και με ισχυρότερους αντιπάλους, αλλά ταυτόχρονα να στραβοπατήσει σε κάποιο βατό ματς. Παρόλα αυτά, εκτίμηση μου πως έχει το προβάδισμα, από την στιγμή που η Χιλή όχι μόνο δεν πείθει, αλλά έχει μεγαλύτερη πίεση.

Εκτίμηση:  1

(Visited 3 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x