ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Παραγουάη – Βενεζουέλα  

Προκριματικά Μουντιάλ: Παραγουάη – Βενεζουέλα  
Spread the love

Ματς με χαρακτήρα «τελικού» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό στο «Ντεφενσόρες Ντελ Τσάκο» με την ουραγό Βενεζουέλα για την Παραγουάη, η οποία με νίκη θα μπει και πάλι στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 5η θέση θα πάει σε μπαράζ. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Ένας βαθμός για την Παραγουάη στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με θετικό πάντως, πως δεν έχασε την επαφή της με την πρώτη πεντάδα, παρά το 0-2 αρχικά στο Κίτο από το Εκουαδόρ και το 1-1 της Κυριακής που μας πέρασε φιλοξενώντας την Κολομβία. Παθητική εμφάνιση στο Εκουαδόρ, όπου έπαιξε αποκλειστικά για τον βαθμό, γνωρίζοντας δίκαια την ήττα, έστω και αν οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο φορές δίχτυα στο φινάλε, ενώ σαφώς πιο βελτιωμένη η εικόνα της με την Κολομβία. Μπροστά στο σκορ στο ματς με την Κολομβία στο σαράντα, κόντρα στην ροή του αγώνα, με κοντινό πλασέ του Σανάμπρια, ισοφάριση ακολούθως από τους φιλοξενούμενους με πέναλτι στο πενήντα τρία, ενώ ανώτερη η Παραγουάη στο τελευταίο ημίωρο του ματς, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στο πολύτιμο τρίποντο.

Στην αντίπερα όχθη, δύο ήττες για την Βενεζουέλα στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, παραμένοντας στην τελευταία θέση του ομίλου, μετά το 1-3 αρχικά φιλοξενώντας την Αργεντινή και το 0-1 της Κυριακής στη Λίμα από το Περού. Ιδιαίτερα ανταγωνιστική η Βενεζουέλα στο πρώτο ημίωρο στο ματς στη Λίμα, αλλά χωρίς καμία απολύτως αντίδραση στην συνέχεια, τόσο μετά το τέρμα των γηπεδούχων στο τριάντα πέντε όσο και την αποβολή του τιμωρημένου για σήμερα μέσου Ρινκόν, τρία λεπτά αργότερα.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Βενεζουέλα, το 2-0 του 2012 και το 1-0 του 2017, σε ισάριθμα ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Παραγουάη.

Ματς με χαρακτήρα «τελικού» όπως προαναφέρθηκε για την Παραγουάη, η οποία δε μπορεί να αξιώνει πρόκριση, αν κερδίσει την φιλότιμη μεν αλλά ευάλωτη ταυτόχρονα ουραγό του ομίλου Βενεζουέλα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 20 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x