ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Γκρέμιο – Σεαρά  

Βραζιλία: Γκρέμιο – Σεαρά  
Spread the love

Μονομαχία με φόντο την παραμονή στο Πόρτο Αλέγκρε, με την τοπική Γκρέμιο στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, δίνοντας μάχη επιβίωσης, την στιγμή που η Σεαρά βρίσκεται στον +3 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη.

Αγωνιστική απραξία 15 περίπου ημερών για την Γκρέμιο, η οποία θα έδωσε λογικά την ευκαιρία στην ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε να ανασυνταχθεί, στη προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα στο πρωτάθλημα, το εντός 0-1 από την Κορίνθιανς, που την βύθισε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και το -6 από την γραμμή της παραμονής. Λίγες μέρες νωρίτερα, είχε γνωρίσει βαριά ήττα στο Πόρτο Αλέγκρε από την Φλαμένγκο, στην πρώτη μονομαχία τους για τα προημιτελικά του κυπέλλου, η οποία είναι ουσιαστικά και αποκλεισμός, καθώς θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από θαύμα για να ανατρέψει στον επαναληπτικό στο «Μαρακανά» το 0-4 από την πρωταθλήτρια Βραζιλίας. Δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Γκρέμιο, σε εννέα ματς στο Μπραζιλεϊράο στο Πόρτο Αλέγκρε, ενώ αγώνας δρόμου για το μέσο Ντούγκλας Κόστα.

Κάτι ανάλογο, περνώντας στην άλλη πλευρά και για την Σεαρά, καθώς τελευταίο ματς στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Φορταλέζα ήταν στα τέλη Αυγούστου και πιο συγκεκριμένα στο Μπέλο Οριζόντε, όπου ηττήθηκε 0-2 από την τοπική Αμέρικα Μινέιρο. Χωρίς νίκη μάλιστα μετά και αυτό το αποτέλεσμα για τέσσερις συνεχόμενες αγωνιστικές, μπαίνοντας πλέον σε περιπέτειες, καθώς βρίσκεται όπως προαναφέρθηκε στο +3 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη. Άξιο αναφοράς επίσης, πως μετά την χθεσινή νίκη της ουραγού Σαπεκοένσε στη Μπραγάνσα σε βάρος της τοπικής Μπραγκαντίνο, είναι η μοναδική ομάδα στο Μπραζιλεϊράο που δεν έχει τρίποντο μακριά από το γήπεδο της. Έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες ο απολογισμός της, σε εννέα συνολικά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Καστελάο», ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο μέσος Βίνα.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Γκρέμιο και μία για την Σεαρά, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Πόρτο Αλέγκρε. Χαρακτηριστικό, πως η Γκρέμιο έχει τρεις συνεχόμενες νίκες, το 3-2 του 2018, το 2-1 του 2019 και το 3-2 του 2020, μετά το 3-1 της Σεαρά του 2011.

Η αλήθεια είναι πως η σπουδαία Γκρέμιο είναι απρόβλεπτη και δεν πείθει. Παρόλα αυτά, κάθε ματς στο γήπεδο της έχει χαρακτήρα «τελικού», ενώ δεν έχει φυσικά περιθώρια απωλειών με ομάδες που είναι θεωρητικά στα μέτρα της. Επιλογή μου ο «άσος», από την στιγμή που απέναντι είναι η Σεαρά, η μοναδική ομάδα που δεν έχει «διπλό» ακόμα στο πρωτάθλημα και η οποία χάνει αρκετή από τη δύναμη της μακριά από το γήπεδο της.

Εκτίμηση:  1

 

 

(Visited 8 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x