ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Βραζιλίας: Φορταλέζα – Σάο Πάολο  

Κύπελλο Βραζιλίας: Φορταλέζα – Σάο Πάολο  
Spread the love

Στο «Καστελάο» της Φορταλέζα ο επαναληπτικός ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Σάο Πάολο για τα προημιτελικά του κυπέλλου, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το δραματικό σε εξέλιξη 2-2 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Μορουμπί».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του κυπέλλου Βραζιλίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας, με οποιοδήποτε σκορ αλλά με μόνο ένα τέρμα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Μπροστά στο σκορ η Σάο Πάολο στο πρώτο ματς στο εξήντα εννέα, με το 2-0 δέκα λεπτά αργότερα, με σκόρερ δις τον Ριγκόνι. Παρόλα αυτά, η αφέλεια της έφερε και την «τιμωρία» της, καθώς η Φορταλέζα μείωσε αρχικά στο ογδόντα τέσσερα και ισοφάρισε με τον Ρομαρίνιο, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δύο νίκες σε βάρος της 2ης κατηγορίας Κλαμπ Ρεγκάτας για την Φορταλέζα στην φάση των «16», με 2-1 αρχικά στο «Καστελάο» και 1-0 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στο «Ρέι Πελέ» του Μασεϊό. Χωρίς νίκη πάντως γενικότερα για έξι συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μετά και το 0-2 την Κυριακή που μας πέρασε για το πρωτάθλημα φιλοξενώντας την πρωτοπόρο του Μπραζιλεϊράο, Ατλέτικο Μινέιρο, με το οποίο βρέθηκε στην 4η θέση και το -9 από την κορυφή.

Στην αντίπερα όχθη, δύο νίκες σε βάρος ομάδας της 2ης κατηγορίας στην φάση των «16» και για την Σάο Πάολο, η οποία επικράτησε 2-0 αρχικά της Βάσκο στο «Μορουμπί» και 2-1 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στο Ρίο. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, σε περιπέτειες πλέον η Σάο Πάολο, μετά και τα 1-2 της Κυριακής στο Ρίο από την Φλουμινένσε, καθώς «υποχώρησε» στην 16η θέση και το +1 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Σάο Πάολο και δύο ισοπαλίες, στις τρεις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην Φορταλέζα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Μικρή αγωνιστική «κοιλιά» για την Φορταλέζα, η οποία όμως δεν είναι εύκολος αντίπαλος στο «σπίτι» της, ενώ απρόβλεπτη αλλά πάντα υπολογίσιμη η Σάο Πάολο.

Εκτίμηση:  G/G

 

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x