ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σέριφ-Σαχτάρ(4ος ομιλος)

Σέριφ-Σαχτάρ(4ος ομιλος)
Spread the love

Στην Αρενα του Τιρασπολ, η Σέριφ ,των Αθανασιάδη και Κολοβού,  κοντράρεται με τη Σαχτάρ στο πλαίσιο του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και σε ένα απόλυτα ιστορικό παιχνίδι.

 

Και όπου Ιστορία καταγεγραμμένη  μιλάμε για το πρώτο παιχνίδι  στην ιστορία του Μολδαβικού ποδοσφαίρου σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Για να φτάσει εδώ απέκλεισε πρώτα την Αλβανική Τέουτα, ,την Αρμένικη Αλασκερτ, τον Ερυθρό Αστέρα και τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ.  Σε αυτά τα ματς μέτρησε τέσσερις σερί νίκες έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ στη νίκη με 3-1 επί της Αλασκέρτ.

Εχει δύναμη την έδρα της , λοιπόν, η ομάδα που ιδρύθηκε το 1997 και έχει κατακτήσει 19 Πρωταθλήματα τα τελευταία 21 χρόνια. Στο Πρωτάθλημα κατέχει την 4η θέση, όντας στην 4η θέση με 12 βαθμούς αλλά και τέσσερα ματς λιγότερα.

Μετά την ήττα απο την Μπάλτι(0-1), έκανε τέσσερις σερί νίκες.  Η ομάδα του  Ουκρανού ,Βέρντινταπ,  βγάζει ισορροπία στις γραμμές της και αυτό που λένε στην ομάδα είναι ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να χαρούν τη γιορτή του Τσάμπιονς Λιγκ.  Σπουδαία η βοήθεια απο τους δύο Ελληνες, τον πρώην τερματοφύλακα του Αστέρα και της ΑΕΚ, Αθανασιάδη) αλλά και του Δημήτρη Κολοβού(Πανιώνιος-Ολυμπιακός,Μαλίν, Ομόνοια ,Παναθηναικος), που σκόραρε στο 3-0 επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Μεγάλος σταρ της ομάδας ο Αντάμα Τραορέ(καμία σχέση με τον παίκτη των Γούλβς) που στα προκριματικά σκόραρε τέσσερα γκολ. Εκτός ο μέσος Κιάμπου και ο φορ Μπίζιακ.

Η Σαχτάρ, που είναι μία ομάδα που έχει καθιερωθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ,έχοντας στον πάγκο της τον Ιταλό, πρώην της Σασουόλο, Ρομπέρτο Ντέ Ζέρμπι , που μπορεί να κάνει πρεμιέρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλά έχει την παράδοση με το μέρος  καθώς οι 8 πιο πρόσφατοι συμπατριώτες του δεν έχασαν στο πρώτο τους παιχνίδι στο θεσμό. Για να φτάσει εδώ απέκλεισε με δύο νίκες τη Γκένκ ,ενώ στα πλέι οφ απέκλεισε τη Μονακό με νίκη 0-1 στο Πριγκιπάτο και 2-2 στην Ουκρανία. Στο Πρωτάθλημα μετρά 5-1-1 ,έχοντας χάσει εντός έδρας απο την Ολεξάντρια και είναι στο -3 απο τη Ντινάμο Κιέβου. Ο Ντε Ζέρμπι θα περιμένει πολλά από τους Μαικον, Αντόνιο και Πάτρικ στην μεσαία γραμμή, ενώ ο Ισραηλινός Σαλομον αποδεικνύεται χρυσή αλλαγή καθώς έχει σκοράρει τρεις φορές από το 2019-2020 ερχόμενος απο τον πάγκο, όντας ο πιο παραγωγικός αναπληρωματικός. Στην επίθεση ξεχωρίζουν και οι Τέτε ,Λασάνα Τραορέ.   Εκτός ο επιθετικός Μοράες και ο αναπληρωματικός κίπερ ,Τρούμπιν

 

Προϊστορία: Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν στον προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ το 2003 και η Σαχτάρ νίκησε 2-0 εντός ,ενώ στο παιχνίδι της Μολδαβίας δεν υπήρξε σκορ(0-0)

Εκτίμηση: Η Σέριφ έδειξε φοβερό χαρακτήρα, εντός έδρας, με ισορροπία στο παιχνίδι της και πλάνο. Η Σαχτάρ είναι πολύ πιο έμπειρη και ποιοτική ομάδα που αν υποτιμήσει τη Μολδαβική ομάδα θα το πληρώσει.

 ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 Τέρματα

 

 

(Visited 36 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Αβραμίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x