ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γιουρόπα Λιγκ: Ερυθρός Αστέρας – Μπράγκα (6ος όμιλος)

Γιουρόπα Λιγκ: Ερυθρός Αστέρας – Μπράγκα (6ος όμιλος)
Spread the love

Πρεμιέρα στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με τον Ερυθρό Αστέρα να φιλοξενεί στο Βελιγράδι τη Μπράγκα, την ίδια ώρα που υπάρχει στην Δανία η μονομαχία της Μίντιλαντ με τη Λουντογκόρετς, οι οποίες συμπληρώνουν το 6ο γκρουπ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» της φετινής διοργάνωσης προκρίνονται μόνο οι νικήτριες των οκτώ ομίλων. Οι υπόλοιπες οκτώ θα προκύψουν από μπαράζ των δεύτερων ομάδων, με αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ομάδες επίσης που θα τερματίσουν στην 3η θέση, θα δώσουν αγώνες μπαράζ με τις δεύτερες των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ, για να συμπληρώσουν τους «16» της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Ανατροπή από τον Ερυθρό Αστέρα στον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ σε βάρος της Καϊράτ, καθώς ηττήθηκε 1-2 στην πρώτη μονομαχία τους στο Καζακστάν και επικράτησε 5-0 στον επαναληπτικό στο Βελιγράδι, με τον πρωταθλητή Σερβίας όμως να πέφτει «θύμα» έκπληξης στον επόμενο γύρο από την Σέριφ (1-1, 0-1). Παρόλα αυτά, σημάδια αντίδρασης από τον Ερυθρό Αστέρα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου ξεπέρασε με δύο νίκες το εμπόδιο της Κλουζ, με επιβλητικό 4-0 αρχικά στο Βελιγράδι και 2-1 ακολούθως στον επαναληπτικό στην Ρουμανία. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 3-0 του πρωταθλήματος φιλοξενώντας την Πρόλετερ, με το οποίο διατηρήθηκε στην 2η θέση και το -2 από την πρωτοπόρο Παρτιζάν.

Στην άλλη πλευρά, απευθείας στην φάση των ομίλων η Μπράγκα, η οποία απέφυγε φυσικά την περιπέτεια τόσο των προκριματικών όσο και των πλέι οφ. Στην 4η θέση του περσινού  πρωταθλήματος, αρκετά μακριά από τις τρεις «μεγάλες» της Πορτογαλίας, με την χρονιά πάντως να θεωρείται επιτυχημένη, από την στιγμή που επικράτησε 2-0 στον τελικό του κυπέλλου της Μπενφίκα στην Κοΐμπρα. Σε ρηχά νερά επίσης στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, καθώς μετά και το πρόσφατο 0-0 στην έδρα της Πάσος Φερέιρα βρίσκεται στην 6η θέση και το -7 από την πρωτοπόρο Μπενφίκα.

Προϊστορία: Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και το 2006, στον 1ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου ο Ερυθρός Αστέρας πανηγύρισε την πρόκριση λόγω του κανόνα του εκτός έδρας γκολ. Πιο συγκεκριμένα, 0-0 αρχικά στην πρώτη μονομαχίας τους στο Βελιγράδι, ενώ 1-1 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στην Πορτογαλία.

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο, καθώς ο Ερυθρός Αστέρας είναι ικανός να προβληματίσει οποιονδήποτε αντίπαλο στο Βελιγράδι, ακόμα και αν αυτός υπερέχει σε ποιότητα.

Εκτίμηση:  G/G

 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x