ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ:  Ουρουγουάη – Κολομβία

Προκριματικά Μουντιάλ:  Ουρουγουάη – Κολομβία
Spread the love

Στο «Γκραν Πάρκε Σεντράλ» του Μοντεβιδέο το πρώτο χρονικά και ταυτόχρονα σπουδαιότερο ματς του σημερινού προγράμματος, καθώς θα κονταροχτυπηθούν η 3η του ομίλου Ουρουγουάη και η 5η στον βαθμολογικό πίνακα Κολομβία, οι οποίες μαζί με το Εκουαδόρ και την Παραγουάη δίνουν μεγάλη μάχη για την πρόκριση.

Αγχωτικό αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο 1-0 για την Ουρουγουάη την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας το Εκουαδόρ, με το οποίο η ομάδα του 74χρονου Όσκαρ Ταμπάρες βρέθηκε στην 3η θέση. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο συγκεκριμένο ματς, με τη λύτρωση να έρχεται στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με κοντινή κεφαλιά του μέσου της Κάλιαρι, Γκαστόν Περέιρο, με τη νίκη μάλιστα της Ουρουγουάης να έχει μεγαλύτερη διάσταση από την στιγμή που απουσίαζαν οι Σουάρες και Καβάνι. Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα πάντως η Ουρουγουάη στο πολύ κρίσιμο ματς με την Κολομβία, καθώς επιστρέφουν οι «Διόσκουροι», Σουάρες και Καβάνι, όπως και ο στόπερ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Κοάτες.

Στην αντίπερα όχθη, σπουδαίο 3-1 φιλοξενώντας την Χιλή, με την Κολομβία να επιστρέφει στις νίκες στα προκριματικά μετά τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ισοπαλίες που είχαν προηγηθεί με την Βολιβία (1-1) και την Παραγουάη (1-1). Χωρίς σημαντικά προβλήματα επίσης ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, καθώς είναι πάγια πλέον η απουσία του σταρ Χάμες. Εκτός αποστολής επίσης και ο επιθετικός της Αταλάντα, Λουίς Μουριέλ.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Ουρουγουάη, σε ισάριθμα ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Κολομβία, με 2-0 το 2013 και 3-0 το 2015. Πηγαίνοντας λίγο ακόμα πίσω, πέρα της δεκαετίας, δύο ακόμα νίκες για την Ουρουγουάη σε ματς προκριματικών Μουντιάλ, το 3-2 του 2005 και το 3-1 του 2009.

Επιλογή μεγάλου ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα και την πολύ καλή προϊστορία που έχει η Ουρουγουάη σε προκριματικά Μουντιάλ φιλοξενώντας την Κολομβία. Πέρα των παραπάνω όμως, το σημερινό ματς για την Ουρουγουάη είναι το θεωρητικά πιο βατό, καθώς ακολουθούν τρία συνεχόμενα ντέρμπι στα προκριματικά, δύο με την Αργεντινή και ενδιάμεσα αυτών με την Βραζιλία.

Εκτίμηση:  1

 

 

(Visited 8 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x