ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Χιλή – Παραγουάη

Προκριματικά Μουντιάλ: Χιλή – Παραγουάη
Spread the love

Στο «Σαν Κάρλος Ντε Αποκίντο» του Σαντιάγκο το τελευταίο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, το οποίο έχει χαρακτήρα «τελικού» για τις δύο ομάδες, ειδικά για την γηπεδούχο Χιλή.

Ένας μόλις βαθμός για την Χιλή στα τέσσερα ματς για τα προκριματικά που έδωσε μετά το πρόσφατο Κόπα Αμέρικα, με την ομάδα του Μαρτίν Λασάρτε στην 8η θέση πλέον, μετά και το 0-2 μεσοβδόμαδα στο Περού και στο -7 από την πρώτη πεντάδα. Στα σχοινιά μάλιστα ο 60χρονος Ουρουγουανός προπονητής, ο οποίος δεν είναι απίθανο να αποτελέσει και παρελθόν σε περίπτωση που η Χιλή δεν καταφέρει να πάρει το τρίποντο στο σημερινό κρίσιμο ματς με την Παραγουάη. Τιμωρημένος για σήμερα, ο 34χρονος στόπερ της Μπολόνια, Μεδέλ, ο οποίος στο ματς στο Περού συμπλήρωσε αριθμό καρτών.

Στην αντίπερα όχθη, πέντε βαθμοί για την Παραγουάη σε τρία συνεχόμενα ματς στην Ασουνσιόν, με 1-1 αρχικά με την Κολομβία, 2-1 ακολούθως σε βάρος της ουραγού του ομίλου Βενεζουέλας, ενώ 0-0 μεσοβδόμαδα με τη νέα πρωταθλήτρια της Νότιας Αμερικής, Αργεντινή. Στην 6η θέση πλέον και στο -2 από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Κολομβία, ενώ τέσσερις οι βαθμοί που την χωρίζουν τόσο από την ομάδα του Εκουαδόρ όσο και την Ουρουγουάη. Πιο απειλητική η Αργεντινή στο μεγαλύτερο μέρος του μεταξύ τους ματς, με την Παραγουάη πάντως να πλησιάζει στο 1-0 σε δύο περιπτώσεις στο δεύτερο ημίχρονο, έστω και κόντρα στην ροή του αγώνα, ενώ κορυφαίος της ο 37χρονος γκολκίπερ της Πουέμπλα, Σίλβα. Τιμωρημένοι για σήμερα, ο στόπερ Αλόνσο και ο μέσος Βιγιασάντι.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-0 για την Χιλή το 2011, ενώ 3-0 για την Παραγουάη το 2017, στις δύο μονομαχίες τους στα πλαίσια προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία στο Σαντιάγκο.

Λεπτές οι ισορροπίες στο συγκεκριμένο ματς, το οποίο έχει χαρακτήρα «τελικού» όπως προαναφέρθηκε και για τις δύο ομάδες. Παρόλα αυτά, επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, εκτιμώντας πως πολύ πιθανό να είναι αυτός που θα κάνει τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x