ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Χιλή – Βενεζουέλα

Προκριματικά Μουντιάλ: Χιλή – Βενεζουέλα
Spread the love

Σε ρόλο φαβορί η Χιλή φιλοξενώντας στο «Σαν Κάρλος Ντε Αποκίντο» του Σαντιάγκο την ουραγό του ομίλου Βενεζουέλα, ψάχνοντας το δεύτερο της συνεχόμενο εντός έδρας τρίποντο, με το οποίο θα μπει και πάλι στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 5η θέση θα πάει σε μπαράζ. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Πολύτιμο 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Παραγουάη, με το οποίο η Χιλή όχι μόνο επέστρεψε στις νίκες μετά από οκτώ ματς στα προκριματικά, αλλά αναπτέρωσε ταυτόχρονα τις λίγες ελπίδες που υπάρχουν, τουλάχιστον προς ώρας, για την πρόκριση. Δεδομένο βέβαια, πως με νέο τρίποντο οι ελπίδες αυτές θα γίνουν ακόμα περισσότερες, έστω και αν βρίσκεται αυτή την στιγμή στο -5 από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Κολομβία και σε απόσταση έξι βαθμών από την πρώτη τετράδα. Κυρίαρχος η Χιλή στο ματς με την Παραγουάη και αποφασισμένη για το τρίποντο, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες πριν ο Μπρέρετον ανοίξει το σκορ, με εντός περιοχής, διαγώνιο σουτ στο εξήντα οκτώ. Το ματς «καθάρισε» τέσσερα λεπτά αργότερα με νέο διαγώνιο εντός περιοχής σουτ, την φορά αυτή από τον Ίσλα, ενώ χωρίς κάτι ιδιαίτερο στην συνέχεια μέχρι το φινάλε, καθώς η Χιλή έβγαλε το πόδι από το γκάζι και η Παραγουάη συνέχισε να είναι παθητική. Τιμωρημένος για σήμερα, ο μέσος της Λεβερκούζεν, Αράνγκις.

Στον αντίποδα, 2-1 φιλοξενώντας το Εκουαδόρ, με την Βενεζουέλα να πανηγυρίζει μεν το δεύτερο της τρίποντο σε αυτά τα προκριματικά, αλλά να συνεχίζει όμως να είναι ταυτόχρονα και ουραγός στον όμιλο, έχοντας περισσότερο ρυθμιστικό ρόλο. Χωρίς βαθμό άλλωστε η Βενεζουέλα σε εκτός έδρας ματς στα προκριματικά, ενώ είναι ταυτόχρονα και η μοναδική ομάδα της Νότιας Αμερικής που δεν έχει καταφέρει να προκριθεί ποτέ σε Μουντιάλ. Πίσω στο σκορ στο συγκεκριμένο ματς, κόντρα στην ροή του αγώνα, από πέναλτι στο τριάντα επτά, με την «απάντηση» της όμως από προβολή του Ματσίς σε άδειο σχεδόν τέρμα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Το 2-1 ακολούθως στο εξήντα τέσσερα, με την Βενεζουέλα πάντως στην συνέχεια σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας περισσότερο να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα, δίνοντας την δυνατότητα στο Εκουαδόρ να έχει σημαντικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα δοκάρι. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, καθώς οι απουσίες που υπάρχουν είναι πλέον πάγιες.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Χιλή, σε ισάριθμα ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Βενεζουέλα, με 3-0 το 2013 και 3-1 το 2017.

Χαμηλή αλλά λογική η τιμή που συνοδεύει την Χιλή, η οποία είναι «υποχρεωμένη» να κερδίσει σήμερα ένα αντίπαλο που δεν έχει ούτε ένα βαθμό εκτός έδρας και έχει όπως προαναφέρθηκε ρυθμιστικό ρόλο στον όμιλο.

Εκτίμηση:  1

 

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x