ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Γκρέμιο – Ζουβεντούδε

Βραζιλία: Γκρέμιο – Ζουβεντούδε
Spread the love

Ντέρμπι Γκαούσο, το οποίο έχει μάλιστα ξεχωριστό βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς η Γκρέμιο βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 23 βαθμούς, αλλά με ένα ματς λιγότερο και η Ζουβεντούδε οριακά εκτός επικίνδυνης ζώνης, με πέντε περισσότερους, μάλιστα με δύο αγώνες περισσότερους από τους γηπεδούχους.

Ήττα με 0-1 την περασμένη εβδομάδα στο «Καστελάο» της Φορταλέζα από την ομώνυμη ομάδα, με την Γκρέμιο όχι μόνο χωρίς νίκη για πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές, αλλά κολλημένη ταυτόχρονα, στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σε ρηχά νερά η Γκρέμιο στο ματς στην Φορταλέζα, στο οποίο δεν είχε ούτε μία ουσιαστική ευκαιρία και στο οποίο το 0-1 μάλιστα από την ανώτερη και σαφώς πιο απειλητική αντίπαλο της είναι κολακευτικό. Το τέρμα που έκρινε το ματς και έδωσε φυσικά το τρίποντο στους γηπεδούχους, στο εβδομηκοστό ένατο λεπτό. Τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Γκρέμιο, σε 12 ματς στο πρωτάθλημα στο Πόρτο Αλέγκρε, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο στόπερ Ρουάν. Ντεμπούτο επίσης στον πάγκο για τον 54χρονο Βάγκνερ Μανσίνι.

Στην άλλη πλευρά, εξ ορισμού δύσκολη η αποστολή της Ζουβεντούδε την περασμένη εβδομάδα στο «Μαρακανά» και την Φλαμένγκο και φυσιολογικό το 1-3 από την σπουδαία αντίπαλο της, παρά το γεγονός πως η πρωταθλήτρια Βραζιλίας είχε αρκετές απουσίες. Τέσσερις αγωνιστικές πλέον χωρίς τρίποντο για την Ζουβεντούδε, με θετικό πάντως, το ότι διατηρήθηκε, έστω και οριακά, εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Τρία τέρματα από την Φλαμένγκο και σημαντικές ευκαιρίες για την πρωταθλήτρια Βραζιλίας στο πρώτο ημίχρονο για περισσότερα γκολ, με τη μείωση ακολούθως από την Ζουβεντούδε, κόντρα στην ροή του αγώνα, με κεφαλιά του Γουίλιαμ Ματέους στο πεντηκοστό έβδομο λεπτό. Κυρίαρχος πάντως η Φλαμένγκο στην συνέχεια στο τελευταίο ημίωρο του ματς, έχοντας και άλλες ευκαιρίες αλλά και δύο οριζόντια δοκάρια. Μία νίκη, έξι ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Ζουβεντούδε, σε 13 ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο αριστερός μπακ-χαφ Γουίλιαμ Ματέους. Αγώνας δρόμου επίσης για τον επιθετικό Ρικάρντο Μπουένο.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Γκρέμιο και τρεις ισοπαλίες, σε 10 ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ζουβεντούδε σε όλες τις διοργανώσεις (τοπικό πρωτάθλημα Γκαούσο, κύπελλο Βραζιλίας).

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας της σημερινής αναμέτρησης για την Γκρέμιο, μιλώντας για ντέρμπι Γκαούσο, παρά το γεγονός πως έχει και καλή προϊστορία την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ζουβεντούδε αλλά και νέο προπονητή στον πάγκο της.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

 

(Visited 43 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x