Uncategorized

Ισπανία: Αλαβές – Μπέτις   

Ισπανία: Αλαβές – Μπέτις   
Spread the love

Στο «Μεντιθορόθα» της Βιτόρια το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, βρίσκοντας την τοπική Αλαβές, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην προτελευταία θέση με μόλις τρεις βαθμούς και τη Μπέτις ακριβώς στο μέσου του βαθμολογικού πίνακα ή 10η αν προτιμάτε με 12.

Ήττα με 0-1 για την Αλαβές στο μίνι βασκικό ντέρμπι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές», στο τελευταίο της ματς πρωταθλήματος πριν την διακοπή για τα προκριματικά του Μουντιάλ, με την οποία «υποχώρησε» ακόμα περισσότερο βαθμολογικά, όντας πλέον στην προτελευταία θέση και με πλάτη μόνο την ουραγό Χετάφε. Σε παθητικό ρόλο η Αλαβές στο πρώτο ημίχρονο στο «Σαν Μαμές», έχοντας κορυφαίο τον γκολκίπερ Πατσέκο, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι στο ένατο λεπτό και ο οποίος όμως λύγισε στο σαράντα τέσσερα. Χωρίς αντίδραση μάλιστα η Αλαβές στο δεύτερο ημίχρονο, με το 0-1 τελικά να είναι όχι μόνο δίκαιο αλλά και κολακευτικό. Μία νίκη (Ατλέτικο 1-0) και τρεις ήττες (Ρεάλ 1-4, Μαγιόρκα 0-1, Οσασούνα 0-2) για την Αλαβές, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, σε ρηχά νερά η Μπέτις στο τελευταίο της ματς πριν την διακοπή του πρωταθλήματος και απόλυτα δικαιολογημένη η ήττα της με 0-2 στην έδρα της Βιγιαρεάλ, που ήταν και η δεύτερη της στην φετινή La Liga. Πέρα από τα παραπάνω, πήρε τέλος το νικηφόρο σερί που είχε προηγηθεί, καθώς είχε επικρατήσει νωρίτερα 2-1 στην έδρα της Γρανάδα και 3-1 σε αυτή της Οσασούνα, ενώ 2-0 ενδιάμεσα αυτών φιλοξενώντας την Χετάφε. Πέρα από τα παραπάνω, υποχρεώσεις για τη Μπέτις μεσοβδόμαδα και στο Γιουρόπα Λιγκ καθώς φιλοξενεί τη Λεβερκούζεν στο ντέρμπι του 7ου γκρουπ, με απαραίτητη σημείωση πως έχει ξεκινήσει με δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στην φάση των ομίλων. Πιο συγκεκριμένα, 4-3 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την Σέλτικ, επιστρέφοντας από 0-2, ενώ 3-1 στην συνέχεια στην Βουδαπέστη σε βάρος της Φερεντσβάρος. Δύο νίκες (Γρανάδα 2-1, Οσασούνα 3-1), μία ισοπαλία (Μαγιόρκα 1-1) και μία ήττα (Βιγιαρεάλ 0-2) για τη Μπέτις, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», ενώ εκτός αποστολής για σήμερα ο Γάλλος επιθετικός Φεκίρ.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Αλαβές, τρεις για τη Μπέτις και δύο ισοπαλίες, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μεντιθορόθα».

Πιεσμένη και ευάλωτη η Αλαβές, με επιλογή ρίσκου το «διπλό», παρά το γεγονός πως υπάρχει ευρωπαϊκό ματς στην συνέχεια για τη Μπέτις.

Εκτίμηση:  2

(Visited 21 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x