ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Βραζιλίας: Φορταλέζα – Ατλέτικο Μινέιρο

Κύπελλο Βραζιλίας: Φορταλέζα – Ατλέτικο Μινέιρο
Spread the love

Ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα ημιτελικά του κυπέλλου, με την Ατλέτικο Μινέιρο να έχει «αγκαλιάσει», εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την πρόκριση, μετά το υπέρ της 4-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο Μπέλο Οριζόντε.    

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά του κυπέλλου Βραζιλίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση επικράτησης της Φορταλέζα με οποιοδήποτε σκορ αλλά με τέσσερα τέρματα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Κυρίαρχος η Ατλέτικο Μινέιρο στο πρώτο ματς, με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, με τέρματα των Γκιγιέρμε Αράνα (19΄), Ρέβερ (26΄) και Χουλκ (41΄), ενώ το 4-0 με την έναρξη σχεδόν της επανάληψης από τον Ζαράτσο (47΄), σημειώνοντας, πως είχε στην συνέχεια ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Επιτυχία και μόνο, όσο κλισέ και αν ακούγεται, η παρουσία της Φορταλέζα στα ημιτελικά του κυπέλλου, με το ωραίο αυτό ταξίδι όμως να παίρνει τέλος στα ημιτελικά, καθώς χρειάζεται ένα θαύμα για να καταφέρει να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα, κόντρα μάλιστα στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και πιο φορμαρισμένη ομάδα της Βραζιλίας. Πρόκριση σε βάρος της Σάο Πάολο στα προημιτελικά (2-2, 3-1), ενώ 3-0 το Σάββατο που μας πέρασε για το πρωτάθλημα φιλοξενώντας την Ατλέτικο Παραναένσε, ανεβαίνοντας στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στην άλλη πλευρά, δύο νίκες σε βάρος της Φλουμινένσε στα προημιτελικά για την Ατλέτικο Μινέιρο (2-1, 1-0), βλέποντας την ομάδα του Μπέλο Οριζόντε να στοχεύει πλέον στο νταμπλ μετά και το 4-0 του πρώτου ημιτελικού. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, 2-1 την Κυριακή φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Κουιαμπά, πραγματοποιώντας μάλιστα την ανατροπή και στο +10 πλέον από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Παλμέιρας, έχοντας μάλιστα ένα ματς λιγότερο.

Προϊστορία: Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ, σε τρία ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία στο «Καστελάο», με 2-2 το 2019, 2-1 για την Φορταλέζα το 2020, ενώ 2-0 για την Ατλέτικο Μινέιρο στο ματς του φετινού πρωταθλήματος.

Το σκορ του πρώτου αγώνα κάνει δύσκολη την προσέγγιση του σημερινού επαναληπτικού, τουλάχιστον σε σημείο, καθώς η Φορταλέζα θα κυνηγήσει λογικά μια νίκη γοήτρου για να φύγει με ψηλά το κεφάλι, αλλά δεν είναι εύκολο να πας και κόντρα την Ατλέτικο Μινέιρο, παρά τις αλλαγές που θα υπάρχουν.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x