ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Αβαΐ – Βιτόρια   

Βραζιλία Β΄: Αβαΐ – Βιτόρια   
Spread the love

Πέντε αγωνιστικές για το φινάλε και σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Ρεσακάντα» της Φλοριανόπολις, με την Αβαΐ να ψάχνει το τρίποντο που όχι μόνο θα την διατηρήσει στην πρώτη τετράδα, αλλά θα την φέρει ταυτόχρονα ακόμα πιο κοντά στην άνοδο, την στιγμή που η εντός επικίνδυνης ζώνης Βιτόρια, παίζει ουσιαστικά τα ρέστα της.

Αγχωτικό αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο 1-0 για την Αβαΐ μεσοβδόμαδα στην έδρα της ουραγού και καταδικασμένης Μπραζίλ Πελότας, με το οποίο η ομάδα της Φλοριανόπολις διατηρήθηκε στην 3η θέση και γενικότερα στην πρώτη τετράδα. Πιο απειλητική η Αβαΐ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς στην έδρα της Μπραζίλ Πελότας, παρά το γεγονός μάλιστα πως έπαιζε από το εικοστό ένατο λεπτό με παίκτη λιγότερο, ανοίγοντας τελικά το σκορ στο εξήντα εννέα, με κοντινή κεφαλιά ψαράκι του Κολομβιανού επιθετικού Κοπέτε. Παρόλα αυτά, αδικαιολόγητη η καθίζηση της στο τελευταίο δεκάλεπτο, ίσως λόγω του αισθήματος της αυτοσυντήρησης, κάτι που παραλίγο να «πληρώσει», καθώς η Μπραζίλ Πελότας είχε στις καθυστερήσεις μια κραυγαλέα ευκαιρία, στη μοναδική της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια. Εννέα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Αβαΐ, σε 16 ματς στο πρωτάθλημα στο «Ρεσακάντα», ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο πολύπειρος 35χρονος μέσος Μπρούνο Σίλβα.

Στην αντίπερα όχθη, πραγματική «μαχαιριά» για την Βιτόρια το 0-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την CSA, με το οποίο η ομάδα του Σαλβαντόρ βρέθηκε στην 18η θέση και το -5 από την γραμμή της παραμονής και εδραιώθηκε ουσιαστικά στην επικίνδυνη ζώνη. Πίσω στο σκορ η Βιτόρια στο ματς με την CSA στο εικοστό ένατο λεπτό, ενώ χαμένο πέναλτι για την ομάδα του Σαλβαντόρ στην συνέχεια στο πενήντα δύο, η οποία λύγισε από τη πίεση, αδυνατώντας να εκμεταλλευτεί τόσο τις ευκαιρίες που δημιούργησε όσο και το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε στο εξήντα εννέα. Άξιο αναφοράς πάντως, πως η αντίπαλος της είχε δύο δοκάρια, στις ισάριθμες αντεπιθέσεις της στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο νίκες, οκτώ ισοπαλίες και έξι ήττες για την Βιτόρια, σε 16 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το Σαλβαντόρ, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Αβαΐ και δύο ισοπαλίες, σε τρία ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Βιτόρια.

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, αλλά και τον κυνισμό της Αβαΐ όταν αγωνίζεται στο «Ρεσακάντα». Επιπλέον, πολύ πιο μεγάλη η πίεση στην Βιτόρια, η οποία ξεκίνησε ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο και τώρα παλεύει να αποφύγει την καταστροφή και η οποία πέρα του ότι χάνει αρκετή από τη δύναμη της μακριά από το Σαλβαντόρ, θα πρέπει σήμερα να ρισκάρει.

Εκτίμηση:  1

 

 

(Visited 20 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x