ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Γκρέμιο – Φλουμινένσε

Βραζιλία: Γκρέμιο – Φλουμινένσε
Spread the love

Με την πλάτη στον τοίχο η Γκρέμιο, καθώς η σπουδαία ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και το σημερινό ματς έχει για αυτή χαρακτήρα «τελικού», την στιγμή που η Φλουμινένσε προσπαθεί να καλύψει την απόσταση που την χωρίζει από την πρώτη εξάδα.

Τέσσερις συνεχόμενες ήττες για την Γκρέμιο, μετά και το 0-1 στο εκτός έδρας ντέρμπι της Κυριακής με τη «μισητή» συμπολίτισσα Ιντερνασιονάλ, με την ομάδα του 55χρονου Βάγκνερ Μανσίνι στην προτελευταία θέση πλέον και στο -9 από την γραμμή της παραμονής, έστω και με ένα ματς λιγότερο. Σε ρηχά νερά η Γκρέμιο στο πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι με την Ιντερνασιονάλ, στο οποίο βρέθηκε δίκαια πίσω στο σκορ στο τεσσαρακοστό λεπτό και στο οποίο μάλιστα είδε τη «μισητή» της συμπολίτισσα να έχει δοκάρι λίγο μετά το 0-1. Σημάδια αντίδρασης πάντως από την Γκρέμιο στην επανάληψη, καθώς η ομάδα του Βάγκνερ Μανσίνι δημιούργησε ευκαιρίες και είχε ένα δοκάρι, χωρίς όμως να καταφέρει να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό. Άξιο αναφοράς, πως μετά το τέλος υπήρξαν επεισόδια μεταξύ των παικτών, καθώς κάποιοι της Ιντερνασιονάλ κρατούσαν χάρτινες κάσες, πανηγυρίζοντας τον πιθανό υποβιβασμό της Γκρέμιο. Τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Γκρέμιο, σε 14 ματς στο πρωτάθλημα στο Πόρτο Αλέγκρε, ενώ τιμωρημένοι για σήμερα, ο αριστερός μπακ Κορτέζ και ο μέσος Τιάγκο Σάντος.

Στην άλλη πλευρά, 1-0 φιλοξενώντας την εκ των ουραγών Σπορτ Ρεσίφε, βλέποντας την Φλουμινένσε να επιστρέφει στα τρίποντα, μετά τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες που είχαν προηγηθεί, το 0-2 από την Σάντος και το 0-1 από την Σεαρά. Στην 8η θέση πλέον, κρατώντας προς ώρας ένα εκ των εισιτηρίων του Σουνταμερικάνα, ενώ στόχος λογικά, να μειώσει την απόσταση της από την πρώτη εξάδα και να «κλέψει» κάποιο από αυτά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Αγχωτικό πάντως το 1-0 σε βάρος της Σπορτ Ρεσίφε, καθώς η Φλουμινένσε ζορίστηκε αρκετά από την αντίπαλο της μέχρι να καταφέρει τελικά να την λυγίσει στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Τέσσερις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και επτά ήττες για την Φλουμινένσε, σε 15 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Μαρακανά», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Οκτώ νίκες για την Γκρέμιο, δύο για την Φλουμινένσε και τρεις ισοπαλίες, στις 13 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Πόρτο Αλέγκρε, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Κόπα Λιμπερταδόρες).

Επιλογή μεγάλου ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, το ισχυρό κίνητρο της Γκρέμιο, αλλά και στο ότι η Φλουμινένσε χάνει αρκετή από την δύναμη της μακριά από το Ρίο. Δύο συνεχόμενες ήττες άλλωστε στα πρόσφατα εκτός έδρας ματς που έδωσε, ενώ ίδρωσε, χωρίς υπερβολή, για να λυγίσει την εκ των ουραγών Σπορτ Ρεσίφε.

Εκτίμηση:  1

 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x