ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Αργεντινή – Βραζιλία   

Προκριματικά Μουντιάλ: Αργεντινή – Βραζιλία   
Spread the love

Τιτανομαχία στο «Μπισεντενάριο» του Σαν Χουάν, με την Αργεντινή να φιλοξενεί την Βραζιλία, σε ένα ντέρμπι που θα κρίνει λογικά την 1η θέση, που είναι ουσιαστικά και το μόνο κίνητρο για τις δύο τεράστιες αυτές ομάδες, καθώς κάνουν περίπατο ή παίζουν μόνες τους εδώ και πολύ καιρό αν προτιμάτε στον όμιλο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 5η θέση θα πάει σε μπαράζ. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Επικράτηση με 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική στο Μοντεβιδέο στη μονομαχία της με την Ουρουγουάη, με την Αργεντινή όχι μόνο να «καθαρίζει» με το τέρμα του Ντι Μαρία στο έβδομο μόλις λεπτό, αλλά να κάνει τα απολύτως απαραίτητα, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται για ντέρμπι, παρά το γεγονός πως ο Μέσι δεν ήταν στο βασικό σχήμα. Σταθερά στο -6 επίσης από τη «μεγάλη» σημερινή της αντίπαλο, με την Αργεντινή όμως να στοχεύει στη νίκη που ουσιαστικά θα καλύψει αυτή την διαφορά, καθώς αναμένεται να πάρει στα χαρτιά και το μεταξύ τους ντέρμπι στην Βραζιλία που διακόπηκε λόγω των γνωστών πλέον γεγονότων. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, καθώς οι πάγιες απουσίες των επιθετικών Αλάριο και Αγουέρο δεν προβληματίζουν τον Λιονέλ Σκαλόνι.

Κάτι ανάλογο, περνώντας στην άλλη πλευρά και για την Βραζιλία, η οποία έκανε τα απολύτως απαραίτητα στη μονομαχία της την προηγούμενη αγωνιστική στο Σάο Πάολο με την Κολομβία, της οποίας επικράτησε 1-0 , με το τέρμα του Λούκας Πακετά στο εβδομηκοστό δεύτερο λεπτό. Με εξασφαλισμένη βέβαια εδώ και καιρό την πρόκριση η «σελεσάο» και με στόχο την 1η θέση, παίζοντας για δύο αποτελέσματα στο σημερινό ντέρμπι, στο οποίο πάντως θα έχει μεταξύ άλλων και δύο σημαντικές απουσίες, αυτές των Κασεμίρο και Νεϊμάρ.

Προϊστορία: Ισοπαλία με 1-1 το 2015, στο μοναδική αναμέτρηση προκριματικών Μουντιάλ ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Αργεντινή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως βάζεις τα χέρια σου στην φωτιά όταν προσπαθείς να προσεγγίσεις μονομαχία ανάμεσα στις δύο τεράστιες αυτές ομάδες, σε οποιοδήποτε επίπεδο, είτε μιλάμε για προκριματικά Μουντιάλ, είτε για Κόπα Αμέρικα. Μια μονομαχία, στην οποία η φόρμα, οι απουσίες, ο παράγοντας έδρα, η προϊστορία είναι σε δεύτερο πλάνο. Παρόλα αυτά, επιλογή μεγάλου ρίσκου η ισοπαλία, εκτιμώντας πως δεν είναι απίθανο να αλληλοεξουδετερωθούν.

Εκτίμηση:  X

 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x