ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Σπορτ Ρεσίφε – Μπαΐα

Βραζιλία: Σπορτ Ρεσίφε – Μπαΐα
Spread the love

Ντέρμπι παραμονής στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε, στο οποίο τόσο η τοπική Σπορτ όσο και η Μπαΐα, παίζουν ουσιαστικά τα ρέστα τους, ειδικά οι γηπεδούχοι, στη μάχη που δίνουν για την παραμονή.

Τρεις συνεχόμενες ήττες για την Σπορτ, με την ομάδα του Ρεσίφε να «υποχωρεί» ακόμα περισσότερο, όντας πλέον, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην προτελευταία θέση και το -9 από την γραμμή της παραμονής. Οδυνηρό 0-1 αρχικά στο «Μαρακανά» από την Φλουμινένσε, σε ένα ματς στο οποίο δέχθηκε γκολ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, 2-3 ακολούθως φιλοξενώντας στην «Αρένα Περναμπούκο» την Αμέρικα Μινέιρο, ενώ 1-2 την προηγούμενη αγωνιστική στο «Καστελάο» της Φορταλέζα από την τοπική Σεαρά. Τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες για την Σπορτ, σε 16 ματς στο πρωτάθλημα στο Ρεσίφε, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Στην άλλη πλευρά, τελευταίο αγωνιστικό δείγμα για τη Μπαΐα στο πρωτάθλημα, το προ δέκα περίπου ημερών 0-3 στο «Μαρακανά» από την πρωταθλήτρια Φλαμένγκο. Ένα αποτέλεσμα, το οποίο την έβαλε σε περιπέτειες, καθώς η Μπαΐα βρέθηκε μετά από αρκετό καιρό στην επικίνδυνη ζώνη και το οποίο δίνει σήμερα χαρακτήρα «τελικού» στη μονομαχία της στην «Αρένα Περναμπούκο» με την Σπορτ. Με νίκη πάντως στο σημερινό ντέρμπι, η ομάδα του Σαλβαντόρ θα βρεθεί, έστω και οριακά, εκτός της επικίνδυνης ζώνης, καθώς θα πάει στους 39 βαθμούς και θα υπερτερεί στην ισοβαθμία της Ζουβεντούδε και της Ατλέτικο Γκοϊανιένσε. Τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και οκτώ ήττες για τη Μπαΐα, σε 16 ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το Σαλβαντόρ, ενώ τιμωρημένοι για σήμερα, ο αριστερός μπακ Ματέους και ο επιθετικός Ρόσι.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Σπορτ Ρεσίφε και δύο ισοπαλίες, σε οκτώ ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Μπαΐα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Σουνταμερικάνα, Κόπα Ντο Νορντέστε).

Η καλή προϊστορία της τελευταίας δεκαετίας, δεν είναι από μόνη της αρκετή για να δώσει τον τίτλο του φαβορί στον σημερινό «τελικό» παραμονής στην Σπορτ, ενώ ανασταλτικός παράγοντας πως η σημερινή αναμέτρηση διεξάγεται μεν στο Ρεσίφε, αλλά όχι στην φυσική της έδρα, το «Ίλια Ντο Ρετίρο». Απρόβλεπτη βέβαια και η Μπαΐα και με δεδομένη και για αυτή την πίεση, ειδικά τώρα που βρέθηκε στην επικίνδυνη ζώνη, με τη μεταξύ τους μονομαχία να μην προσεγγίζεται εύκολα με σημείο.

Εκτίμηση:  G/G

 

 

(Visited 6 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x