
Με το μυαλό περισσότερο στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες η Παλμέιρας, εκεί όπου θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα απέναντι στην απερχόμενη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Φλαμένγκο, την στιγμή που με νίκη η Ατλέτικο θα στήσει ανδριάντα τίτλου μέσα στο «Αλιάνζ Πάρκε».
Τρεις συνεχόμενες ήττες για την Παλμέιρας, μετά και το 0-1 του Σαββάτου που μας πέρασε στο «Καστελάο» της Φορταλέζα από την ομώνυμη ομάδα, με την ομάδα του 42χρονου Πορτογάλου, Αμπέλ Φερέιρα, να δείχνει πως ενδιαφέρετε στο πρωτάθλημα για κάτι περισσότερο από την 3η θέση, παρά μόνο για τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Η διατήρηση του στέμματος άλλωστε είναι αυτό που απομένει στην «βερντάο» για να σώσει την φετινή χρονιά, καθώς εντός συνόρων κινήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της σε ρηχά νερά. Δέκα νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες για την Παλμέιρας, σε 17 ματς στο Μπραζιλεϊράο στο «Αλιάνζ Πάρκε», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.
Στην αντίπερα όχθη, πέντε συνεχόμενα τρίποντα για την Ατλέτικο Μινέιρο, μετά και το εύκολο 2-0 του Σαββάτου που μας πέρασε φιλοξενώντας την Ζουβεντούδε, με την ομάδα του Μπέλο Οριζόντε να διατηρεί το +8 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Φλαμένγκο, αγκαλιάζοντας τον τίτλο. Κυρίαρχος και με αρκετές ευκαιρίες η Ατλέτικο Μινέιρο στο ματς με την Ζουβεντούδε, στο οποίο «καθάρισε» τελικά με δύο τέρματα ο Χουλκ, με το 1-0 με πέναλτι στο εβδομήντα τρία και το 2-0 με περίτεχνο πλασέ από την γραμμή της μεγάλης περιοχής, τέσσερα λεπτά αργότερα. Οκτώ νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Ατλέτικο Μινέιρο, σε 16 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το Μπέλο Οριζόντε, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.
Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Παλμέιρας, τέσσερις για την Ατλέτικο Μινέιρο και πέντε ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Αλιάνζ Πάρκε», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).
Φορμαρισμένη και συγκεντρωμένη στο στόχο της η Ατλέτικο Μινέιρο, μάλιστα και κυνική σε κάποιες περιπτώσεις, εκτιμώντας, πως θα θέλει με νίκη σήμερα όχι μόνο να στήσει ανδριάντα τίτλου όπως προαναφέρθηκε μέσα στο «Αλιάνζ Πάρκε», αλλά να δείξει ταυτόχρονα πως είναι η καλύτερη ομάδα αυτή την στιγμή στην Βραζιλία. Πέρα από τα παραπάνω, πολύ πιθανό να θέλει να πάρει από την Παλμέιρας και μια άτυπη ρεβάνς, για τον οδυνηρό τρόπο που γνώρισε από αυτή τον αποκλεισμό στο Κόπα Λιμπερταδόρες, με δύο ισοπαλίες και τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, χάνοντας την ευκαιρία για ένα ανεπανάληπτο θρι πιτ. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως πέρα του πρωταθλήματος η Ατλέτικο Μινέιρο είναι και στον τελικό του κυπέλλου, στοχεύοντας πλέον στο νταμπλ.
Εκτίμηση: 2