ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μεξικό: Πούμας – Αμέρικα

Μεξικό: Πούμας – Αμέρικα
Spread the love

Ντέρμπι στα προημιτελικά των πλέι οφ στο «Ολίμπικο», ανάμεσα στην Πούμας και τη νικήτρια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Απερτούρα, Αμέρικα, με τον επαναληπτικό την Κυριακή που μας έρχεται στο «Αζτέκα».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά των πλέι οφ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, την πρόκριση παίρνει η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στην 11η θέση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα η Πούμας, παίρνοντας την πρόκριση στα πλέι οφ με πολύ δραματικό τρόπο, καθώς όχι μόνο πραγματοποίησε τη μεγάλη ανατροπή στο εντός 4-3 σε βάρος της Κρουζ Αζούλ την τελευταία αγωνιστική, επιστρέφοντας από 1-3, αλλά ήταν βολικά ταυτόχρονα και όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Με μειονέκτημα έδρας ακολούθως στο νοκ άουτ ματς του 1ου γύρου των πλέι οφ την Κυριακή που μας πέρασε απέναντι στην Τολούκα, εκεί πάντως όπου πανηγύρισε την πρόκριση με το 2-1 σε βάρος της αντιπάλου της. Στο αντίποδα, στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα η Αμέρικα, η οποία της έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί απευθείας στα προημιτελικά των πλέι οφ. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 0-0 στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα στο «Αζτέκα» με τη Μοντερέι, στην έδρα της οποίας είχε ηττηθεί λίγες μέρες νωρίτερα 0-1 στον τελικό του φετινού CONCACAF Champions League.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Πούμας, εννέα για την Αμέρικα και τέσσερις ισοπαλίες, στις 16 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ολίμπικο».

Σε ρόλο φαβορί η Αμέρικα στο σετ των τιμών, έχοντας πάντως τις ενστάσεις μου, καθώς φαίνεται επηρεασμένη από την ήττα στον πρόσφατο τελικό του CONCACAF Champions League, την στιγμή που η Πούμας έχει και ευχέρεια στο σκοράρισμα αλλά και μεγάλη ρέντα.

Εκτίμηση:  1X

 

 

(Visited 34 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x