ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Μπαΐα – Ατλέτικο Μινέιρο

Βραζιλία: Μπαΐα – Ατλέτικο Μινέιρο
Spread the love

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, καθώς έχει χαρακτήρα «τελικού» για τη Μπαΐα, στη μάχη που δίνει η ομάδα του Σαλβαντόρ για την παραμονή, την στιγμή πάντως, που η πρωτοπόρος Ατλέτικο Μινέιρο θέλει τυπικά δύο βαθμούς για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 1-2 για τη Μπαΐα την προηγούμενη αγωνιστική στην Γκοϊανία και το ντέρμπι παραμονής με την τοπική Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, το οποίο έριξε την ομάδα του Σαλβαντόρ στην 17η θέση και την επικίνδυνη ζώνη, στο πιο κρίσιμο χρονικά σημείο. Πίσω στο σκορ από πέναλτι στο εξήντα, το 1-1 ακολούθως στο εβδομήντα δύο από τον Ροδαλέγκα, με την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε όμως να πετυχαίνει ένα γκολ πραγματική μαχαιριά για τη Μπαΐα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για τη Μπαΐα, σε 17 ματς στο Μπραζιλεϊράο στο Σαλβαντόρ, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο αριστερός μπακ – χαφ Ζουνίνιο.

Στην αντίπερα όχθη, 2-1 για την Ατλέτικο Μινέιρο φιλοξενώντας την Φλουμινένσε, με την σπουδαία ομάδα του Μπέλο Οριζόντε να έχει αγκαλιάσει ουσιαστικά το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας της, μετά το μακρινό 1971, καθώς βρίσκεται πλέον στο +8 από την απερχόμενη πρωταθλήτρια Βραζιλίας και 2η στον βαθμολογικό πίνακα Φλαμένγκο. Ζητούμενο πλέον, δύο βαθμοί όπως προαναφέρθηκε στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν για να πανηγυρίσει και μαθηματικά τον τίτλο, σημειώνοντας πως ακολουθούν, μετά το σημερινό, τα ματς με τη Μπραγκαντίνο στο Μπέλο Οριζόντε και την Γκρέμιο στο Πόρτο Αλέγκρε. Πέρα από τα παραπάνω όμως, στόχος και το νταμπλ, καθώς μετά την ολοκλήρωση του Μπραζιλεϊράο ακολουθούν οι δύο τελικοί του κυπέλλου με την Ατλέτικο Παραναένσε. Οκτώ νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Ατλέτικο Μινέιρο, σε 17 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το Μπέλο Οριζόντε, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Μπαΐα και επτά ισοπαλίες, σε εννέα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ατλέτικο Μινέιρο, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Ανώτερη ως ομάδα η Ατλέτικο Μινέιρο, με τον βαθμό δυσκολίας όμως του σημερινού ματς να είναι πολύ πιο μεγάλος σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, ειδικά κόντρα σε ένα αντίπαλο που παίζει την ύπαρξη του.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

 

(Visited 53 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x