ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ντεπόρτες Τολίμα – Αμέρικα Κάλι  

Κολομβία: Ντεπόρτες Τολίμα – Αμέρικα Κάλι  
Spread the love

Η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κλαουσούρα, με την πρωταθλήτρια Ντεπόρτες Τολίμα να φιλοξενεί στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο» την Αμέρικα Κάλι, ψάχνοντας το τρίποντο που θα την φέρει στην 1η θέση του 2ου γκρουπ και θα της δώσει ταυτόχρονα μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Οι ομάδες που τερμάτισαν από την 1η μέχρι και την 8η θέση της κανονικής διάρκειας του Κλαουσούρα, χωρίστηκαν στα πλέι οφ σε δύο ομίλους των τεσσάρων, όπου οι νικήτριες αυτών θα πάρουν την πρόκριση στον τελικό. Η Ντεπορτίβο Κάλι, η Τζούνιορ, η κυπελλούχος Ατλέτικο Νασιονάλ και η Ντεπορτίβο Περέιρα απαρτίζουν τον 1ο όμιλο, ενώ η πρωταθλήτρια Ντεπόρτες Τολίμα, η Αμέρικα Κάλι, η Μιγιονάριος και η Αλιάνζα Πετρολέρα τον 2ο.

Στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας του Κλαουσούρα η πρωταθλήτρια Ντεπόρτες Τολίμα, η οποία μάλιστα μπήκε με το δεξί στα πλέι οφ, καθώς την πρώτη αγωνιστική επικράτησε 4-1 στην έδρα της Αλιάνσα Πετρολέρα. Προβάδισμα δύο τερμάτων για τη Ντεπόρτες Τολίμα στο πρώτο ημίχρονο, το 1-2 ακολούθως για την Αλιάνσα Πετρολέρα με την έναρξη σχεδόν της επανάληψης (46΄), με την πρωταθλήτρια Κολομβίας όμως να βάζει οριστικό τέλος στο ματς και να κόβει ταυτόχρονα τα φτερά των γηπεδούχων στο πεντηκοστό έβδομο λεπτό. Έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα για τη Ντεπόρτες Τολίμα, σε 10 ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στο γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο μέσος Μοντιέλ.

Στον αντίποδα, στην 8η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η Αμέρικα, με την ομάδα του Κάλι να «κλέβει», χωρίς υπερβολή, την ύστατη ώρα το εισιτήριο των πλέι οφ από τρεις ομάδες, την στιγμή που είχε ελάχιστες ελπίδες. Πιο συγκεκριμένα, εντυπωσιακό 5-1 την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της αδιάφορης Ντεπορτίβο Περέιρα, με την Αμέρικα να τερματίζει τελικά 8η καθώς εκμεταλλεύτηκε τις ήττες ταυτόχρονα της Ενβιγκάδο, της Μπουκαραμάνγκα και της Τζαγκουάρες. Πέρα από τα παραπάνω, με το δεξί μάλιστα και με δραματικό τρόπο στα πλέι οφ, καθώς επικράτησε 2-1 στην εντός έδρας μονομαχία της με τη Μιγιονάριος, πραγματοποιώντας με δύο τέρματα στο τελευταίο πεντάλεπτο την ανατροπή. Τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Αμέρικα Κάλι, σε 10 εκτός έδρας ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Ντεπόρτες Τολίμα και ισάριθμες για την Αμέρικα Κάλι, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο».

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο. Παρόλα αυτά, επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, εκτιμώντας πως πολύ πιθανό να είναι αυτός που θα κάνει τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 36 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x