ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Παλεστίνο – Νιουμπλένσε  

Χιλή: Παλεστίνο – Νιουμπλένσε  
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Χιλής και σπουδαίο ματς στο «Λα Σιστέρνα» του Σαντιάγκο, ανάμεσα στην Παλεστίνο και τη Νιουμπλένσε, οι οποίες θα μονομαχήσουν για ένα εισιτήριο του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ αυτές από την 4η μέχρι και την 7η θέση στο Σουνταμερικάνα. Η 15η επίσης του βαθμολογικού πίνακα θα παίξει μπαράζ παραμονής, ενώ οι δύο τελευταίες ομάδες, δηλαδή η 16η και η 17η υποβιβάζονται.

Ισοπαλία με 1-1 την προτελευταία αγωνιστική στην έδρα της Κουρικό, με το αποτέλεσμα αυτό να βάζει εμπόδια στην προσπάθεια και των δύο ομάδων για την υλοποίηση των στόχων τους. Πιο συγκεκριμένα, στην 8η θέση πλέον η Παλεστίνο, καθώς μειονεκτεί στην ισοβαθμία από την 7η στον βαθμολογικό πίνακα Νιουμπλένσε, ψάχνοντας σήμερα μόνο το τρίποντο για να βγει στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ στην 14η η Κουρικό και σε μεγάλες περιπέτειες, παίζοντας για την «επιβίωση» της  στο φινάλε. Έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες για την Παλεστίνο, σε 15 ματς στο πρωτάθλημα στο «Λα Σιστέρνα», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, επιτυχία και μόνο για τη Νιουμπλένσε, όντας νεοφώτιστη, το ότι παίζει σήμερα την έξοδο της στο Κόπα Σουνταμερικάνα, έχοντας μάλιστα κόντρα στην Παλεστίνο το αβαντάζ και της ισοπαλίας. Μεγάλη κερδισμένη της προτελευταίας αγωνιστικής, καθώς με το εμφατικό 6-1 φιλοξενώντας την Ουνιόν Εσπανιόλα, εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών της Παλεστίνο και υπερτερεί πλέον στη μεταξύ τους ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Πικρή γεύση επίσης από τον τελικό του Σούπερ Καπ που ακολούθησε με την πρωταθλήτρια Κατόλικα, καθώς βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο μεταξύ τους 1-1 στην κανονική διάρκεια τους αγώνα, αλλά λύγισε ακολούθως στην διαδικασία των πέναλτι. Τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για τη Νιουμπλένσε, σε 15 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Παλεστίνο, το 1-0 του 2011, δύο για τη Νιουμπλένσε, το 1-0 του 2013 και το 6-3 του 2014 και μία ισοπαλία, το 2-2 του 2015, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Λα Σιστέρνα».

Ο παράγοντας έδρα δεν δικαιολογεί τον τίτλο του φαβορί στο σετ των τιμών στην Παλεστίνο, ειδικά σε ματς «τελικό» για την έξοδο στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ειδικότερα κόντρα στην ισάξια και σκληροτράχηλη Νιουμπλένσε.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

 

(Visited 43 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x