ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ:  Σαχτάρ – Σέριφ (4ος όμιλος)

Τσάμπιονς Λιγκ:  Σαχτάρ – Σέριφ (4ος όμιλος)
Spread the love

Head to Head Record – Shakhtar Donetsk vs Sheriff

Shakhtar Donetsk
(0%)

1
Matches

0%
0%
100%

0 Wins

0 Draws(0%)

1 Wins

Sheriff
(100%)

100%Over 1.5
1 / 1 matches
0%Over 2.5
0 / 1 matches
0%Over 3.5
0 / 1 matches
0%BTTS
0 / 1 matches
0%Clean Sheets
Shakhtar Donetsk
100%Clean Sheets
Sheriff

Φινάλε στον 4ο όμιλο και διαδικαστικού χαρακτήρα το συγκεκριμένο ματς, καθώς κίνητρο για την Σαχτάρ είναι να σπάσει το ρόδι στην φάση των ομίλων και να φύγει με ψηλά το κεφάλι, ενώ το οικονομικό για την  3η του 4ου γκρουπ Σέριφ, η οποία θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Απευθείας στον 3ο προκριματικό γύρο της φετινής διοργάνωσης η Σαχτάρ, στον οποίο η ουκρανική ομάδα ξεπέρασε με δύο νίκες, μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1) το εμπόδιο της Γκενκ. Τυχερή πάντως θα μπορούσε να θεωρηθεί στα πλέι οφ, καθώς εκμεταλλεύτηκε την κατάργηση του κανόνα του εκτός έδρας γκολ για να βρεθεί στην φάση των ομίλων. Πιο συγκεκριμένα, επικράτηση με 1-0 στο Μονακό σε βάρος της ομώνυμης ομάδας στην πρώτη μονομαχία τους στην συγκεκριμένη φάση, ενώ 2-2 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στην Ουκρανία, ισοφαρίζοντας λίγο πριν το φινάλε της παράτασης, αφού προηγουμένως είχε ηττηθεί 1-2 στην κανονική διάρκεια του ματς. Παρόλα αυτά, δεν συνέχισε με επιτυχία στον όμιλο, καθώς απογοήτευσε, έχοντας ένα μόλις βαθμό, αυτόν από το 0-0 της 2ης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Ίντερ. Εντός συνόρων, τελευταίο αγωνιστικό δείγμα στο πρωτάθλημα το 6-1 φιλοξενώντας τη Λβιβ, με το οποίο παρέμεινε στην κορυφή, εκεί πάντως όπου έχει συγκάτοικο τη Ντιναμό Κιέβου. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενώ πολύ πιθανό να πάρουν φανέλα βασικού από τον Ιταλό, Ντε Τσέρμπι, παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Στον αντίποδα, μεγάλη επιτυχία και μόνο η παρουσία της Σέριφ στην φάση των ομίλων, ειδικά από την στιγμή που η ομάδα της Μολδαβίας πραγματοποίησε την υπέρβαση ή την έκπληξη αν προτιμάτε στα προκριματικά, όντας το αουτσάιντερ απέναντι σε θεωρητικά πιο δυνατούς αντιπάλους. Μια επιτυχία μάλιστα που παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, από την στιγμή που τερματίζει στην 3η θέση, φυσιολογικά βέβαια πίσω από την Ρεάλ και την Ίντερ και συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Δύο νίκες αρχικά με την αλβανική Τέουτα στον 1ο προκριματικό (4-0, 1-0), ενώ κανένα πρόβλημα και στον 2ο γύρο με την Αλασκέρτ από την Αρμενία (1-0, 3-1). Σαφώς πιο δύσκολος αντίπαλος στον 3ο προκριματικό γύρο ο Ερυθρός Αστέρας, με την Σερίφ όμως να φεύγει με ισοπαλία από το Βελιγράδι (1-1) και να επικρατεί 1-0 στον επαναληπτικό, ενώ 3-0 στα πλέι οφ στη Μολδαβία στην πρώτη μονομαχία της με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και 0-0 ακολούθως στην Κροατία. Εντός συνόρων, 0-0 στην έδρα της Πετροκάμπ, παραμένοντας στην 2η θέση και το -1 από την αντίπαλο της, έχοντας όμως το αβαντάζ πως έχει τρία ματς λιγότερα. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, καθώς είναι πάγιες πλέον οι απουσίες του μέσου από το Μάλι, Κιαμπού και του Σλοβένου επιθετικού Μπίζιακ.

Προϊστορία: Η σημερινή, θα είναι η δεύτερη μονομαχία στην ιστορία των δύο ομάδων στην Ουκρανία, μετά το 2-0 της Σαχτάρ το 2004, στα πλαίσια τότε του 2ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αποτυχία σίγουρα για την Σαχτάρ η 4η θέση και ο αποκλεισμός και δεδομένο πως θα θέλει με μία νίκη να χρυσώσει το χάπι. Παρόλα αυτά, χωρίς καμία αξία η τιμή που την συνοδεύει, ειδικά κόντρα σε ένα αξιόμαχο και χωρίς άγχος αντίπαλο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

 

(Visited 64 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x