ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Ζουβεντούδε – Κορίνθιανς

Βραζιλία: Ζουβεντούδε – Κορίνθιανς
Spread the love

Φινάλε στο Μπραζιλεϊράο και ματς «τελικός» για την Ζουβεντούδε απέναντι στην αδιάφορη Κορίνθιανς, καθώς η ομάδα του 42χρονου Ζαΐρ Βεντούρα χρειάζεται τη νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να φτάσει στην παραμονή.

Αξίζει να σημειωθεί, πως από την στιγμή που ομάδες της Βραζιλίας κατέκτησαν φέτος το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Σουνταμερικάνα, δόθηκαν περισσότερα εισιτήρια στην χώρα της σάμπας στις διεθνείς διοργανώσεις τα Λατινικής Αμερικής. Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη εξάδα, αλλά και η Ατλέτικο Παραναένσε, ανεξάρτητα θέσης, θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Οι ομάδες που θα πάρουν την 7η και την 8η θέση πάνε στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ αυτές από την 9η μέχρι και την 15η στο Σουνταμερικάνα.

Δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες για την Ζουβεντούδε, με το 0-1 αρχικά στην Φορταλέζα από την ομώνυμη ομάδα και το 1-3 ακολούθως της προτελευταίας αγωνιστικής στο «Μορουμπί» από την Σάο Πάολο να την ρίχνουν στην επικίνδυνη ζώνη. Ζητούμενο πλέον η νίκη στον σημερινό «τελικό» και να μην κερδίσει ταυτόχρονα η Μπαΐα στην Φορταλέζα ή να ηττηθεί η Κουιαμπά στο «Βίλα Μπελμίρο» του Σάο Πάολο από την Σάντος. Στον αντίποδα, μόνο κίνητρο για την Κορίνθιανς, αν βέβαια υπάρχει, από την στιγμή που έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Κόπα Λιμπερταδόρες, να διατηρήσει την 4η θέση. Σε ρυθμιστικό ρόλο στο φινάλε, θυμίζοντας πάντως, πως παρά την αδιαφορία της πέρσι, στέρησε το πρωτάθλημα στην Ιντερνασιονάλ μέσα στο Πόρτο Αλέγκρε την τελευταία αγωνιστική, ενώ με το εντός 1-1 της περασμένης εβδομάδας με την Γκρέμιο, έστειλε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την αντίπαλο της στην 2η κατηγορία.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Ζουβεντούδε.

Επιλογή μεγάλου ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, αλλά και το ισχυρότερο κίνητρο της Ζουβεντούδε, ελπίζοντας πως η αδιάφορη Κορίνθιανς δεν θα κάνει νέα ζημιά, όπως έκανε στις δύο ομάδες του Πόρτο Αλέγκρε. Προαναφέρθηκε άλλωστε πως πέρσι στέρησε στο φινάλε το πρωτάθλημα στην Ιντερνασιονάλ και φέτος, την προτελευταία αγωνιστική έριξε στον γκρεμό την Γκρέμιο.

Εκτίμηση:  1

 

 

(Visited 319 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x