ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τελικός κυπέλλου Βραζιλίας: Ατλέτικο Μινέιρο – Ατλ. Παραναένσε  

Τελικός κυπέλλου Βραζιλίας: Ατλέτικο Μινέιρο – Ατλ. Παραναένσε  
Spread the love

Στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε ο πρώτος τελικός του κυπέλλου ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μινέιρο και τη νικήτρια του φετινού Κόπα Σουνταμερικάνα, Ατλέτικο Παραναένσε, με τον επαναληπτικό στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα» την Τετάρτη που μας έρχεται.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον διπλό τελικό του κυπέλλου Βραζιλίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Ήττα με 3-4 μεσοβδόμαδα στο Πόρτο Αλέγκρε από την υποβιβασμένη Γκρέμιο για την Ατλέτικο Μινέιρο, με το αποτέλεσμα αυτό όμως να μην απασχολεί καθόλου την ομάδα του Μπέλο Οριζόντε, καθώς είχε ήδη πανηγυρίσει το δεύτερο πρωτάθλημα Βραζιλίας στην ιστορία της, 50 χρόνια μετά το πρώτο, το μακρινό 1971. Εύκολη επίσης η πρόκριση της στον τελικό του κυπέλλου, ψάχνοντας φυσικά το νταμπλ, καθώς επικράτησε δύο φορές στους ημιτελικούς με την Φορταλέζα, με 4-0 αρχικά στο Μπέλο Οριζόντε και 2-1 ακολούθως στον επαναληπτικό στην έδρα της αντιπάλου της.

Στην άλλη πλευρά, 1-1 μεσοβδόμαδα στο φινάλε του Μπραζιλεϊράο στο Ρεσίφε με την υποβιβασμένη Σπορτ, με την Ατλέτικο Παραναένσε να τερματίζει τελικά στην 14η θέση. Μια χαμηλή εκ πρώτης όψεως θέση για την Ατλέτικο Παραναένσε, με άλλοθι όμως για την σκληροτράχηλη ομάδα της Κοριτίμπα, το ότι έδωσε προτεραιότητα το τελευταίο διάστημα στο κύπελλο αλλά και στο Κόπα Σουνταμερικάνα, το οποίο κατέκτησε πρόσφατα με το 1-0 στον τελικό σε βάρος της Μπραγκαντίνο. Άξιο αναφοράς επίσης, πως ανεξάρτητα κατάκτησης ή όχι του κυπέλλου, το ότι η νίκη της στον τελικό του Σουνταμερικάνα της εξασφάλισε αυτόματα και εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Κόπα Λιμπερταδόρες.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Ατλέτικο Μινέιρο και ισάριθμες για την Ατλέτικο Παραναένσε, στις δέκα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Μπέλο Οριζόντε.

Ο παράγοντας έδρα δεν είναι από μόνος του αρκετός για να δικαιολογήσει την χαμηλή τιμή που συνοδεύει την Ατλέτικο Μινέιρο, ειδικά σε τελικό κυπέλλου, ειδικότερα απέναντι στην σκληροτράχηλη Ατλέτικο Παραναένσε που έχει μάλιστα πέντε νίκες όπως προαναφέρθηκε  την τελευταία δεκαετία κόντρα στην σημερινή της αντίπαλο στο Μπέλο Οριζόντε.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.479 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x