ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Αλιάνσα Πετρολέρα – Μιγιονάριος  

Κολομβία: Αλιάνσα Πετρολέρα – Μιγιονάριος  
Spread the love

Προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων των πλέι οφ του Κλαουσούρα και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, καθώς η Μιγιονάριος ψάχνει το τρίποντο, κόντρα στην αδιάφορη πλέον Αλιάνσα Πετρολέρα, το οποίο, ανάλογα και με το αποτέλεσμα του άλλου ματς θα την κρατήσει «ζωντανή» στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ομάδες που τερμάτισαν από την 1η ως και την 8η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος βρέθηκαν στα πλέι οφ και σχημάτισαν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών να είναι και το ζευγάρι του διπλού τελικού. Στον τελικό επίσης από χθες περιμένει η Ντεπορτίβο Κάλι, η οποία επικράτησε 2-0 της Τζούνιορ και μία αγωνιστική πριν το φινάλε της φάσης των ομίλων εξασφάλισε την 1η θέση του 1ου γκρουπ και φυσικά την πρόκριση.

Αδιάφορη όπως προαναφέρθηκε η Αλιάνσα Πετρολέρα, η οποία με μόλις τρεις βαθμούς σε τέσσερα ματς στα πλέι οφ, μετά και το εκτός 1-2 μεσοβδόμαδα από την Τζούνιορ, έχει καθαρά ρυθμιστικό ρόλο στον 2ο όμιλο. Είχαν προηγηθεί, το βαρύ 1-4 αρχικά φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Ντεπόρτες Τολίμα, το 0-3 από την σημερινή της αντίπαλο στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά και το εντός 2-1 σε βάρος της Τζούνιορ.

Στην αντίπερα όχθη, πέντε βαθμοί για τη Μιγιονάριος, η οποία βρίσκεται στο -3 από την πρωτοπόρο του 2ου ομίλου Ντεπόρτες Τολίμα και η οποία πάντως θα μπορούσε να είχε καλύτερη μοίρα, αν δεν ήταν άτυχη στις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες που προηγήθηκαν με την πρωταθλήτρια Κολομβίας. Καλύτερη τόσο στο 1-1 αρχικά στην έδρα της Ντεπόρτες Τολίμα, όπου είχε χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις, όσο και στο 1-1 μεσοβδόμαδα στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά, εκεί όπου είδε την πρωταθλήτρια Κολομβίας να την «τιμωρεί», κόντρα στην ροή του αγώνα, στο ενενήντα. Νωρίτερα, εκτός 1-2 από την Αμέρικα Κάλι, πέφτοντας με δύο τέρματα της αντιπάλου της στο φινάλε «θύμα» ανατροπής και 3-0 φιλοξενώντας την σημερινή της αντίπαλο. Στο βαθμολογικό κομμάτι, ζητούμενο σήμερα η νίκη, αν γίνεται μάλιστα με όσο μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων και ήττα λίγες ώρες αργότερα της Ντεπόρτες Τολίμα, ώστε τη τελευταία αγωνιστική επικρατώντας στο «Ελ Καμπίν» της Αμέρικα Κάλι να «κλέψει» την 1η θέση και φυσικά την πρόκριση.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Αλιάνσα Πετρολέρα, τέσσερις για τη Μιγιονάριος και δύο ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ντανιέλ Βίγια Ζαπάτα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Ανώτερη ως ομάδα η Μιγιονάριος, εκτιμώντας, πως αν η τύχη δεν της γυρνούσε την πλάτη στα πλέι οφ, σήμερα πολύ πιθανό να έψαχνε όχι νίκη επιβίωσης, αλλά τολμώ να πω τρίποντο πρόκρισης.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.322 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x