ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Βιζέλα – Πόρτο  

Πορτογαλία: Βιζέλα – Πόρτο  
Spread the love

Με στόχο φυσικά την έκπληξη η νεοφώτιστη και 12η μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα Βιζέλα, την στιγμή που η Πόρτο θα ψάξει για την δέκατη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, με την οποία θα πιάσει στην κορυφή την πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ.

Επιβλητικό 4-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο εκτός έδρας ντέρμπι νεοφώτιστων με την Αρούκα, με το οποίο η Βιζέλα όχι μόνο βρέθηκε στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά πανηγύρισε ταυτόχρονα το πρώτο της «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα. Εντυπωσιακό εκτός περιοχής βολέ από τον Σαμού και 1-0 στο εννέα, ενώ αυτογκόλ των γηπεδούχων και 2-0 για την Βιζέλα στη μονομαχία της με την Αρούκα στο δέκατο έκτο λεπτό. Δύο τέρματα ακολούθως από τον Βραζιλιάνο επιθετικό Γκιγιέρμε Σετίν (18΄, 38΄ πεν.), με το πρώτο ημίχρονο στο 4-0, ενώ χωρίς κάτι ιδιαίτερο στην επανάληψη, πέρα του γκολ της τιμής από την Αρούκα, καθώς η Βιζέλα έβγαλε το πόδι από το γκάζι και δεν θέλησε να ταπεινώσει τους γηπεδούχους. Μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα για την Βιζέλα, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, αγχωτικό 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Μπράγκα, με την Πόρτο να πανηγυρίζει την ένατη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα. Επικράτηση ακολούθως με το ίδιο σκορ στο «Ντραγκάο» στη μονομαχία της με την 2ης κατηγορίας Ρίο Άβε, στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Λιγκ Καπ, με τη νίκη αυτή όμως να είναι καθαρά γοήτρου, καθώς η Πόρτο ήταν ήδη αποκλεισμένη από τα ημιτελικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες για την Πόρτο, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Ντραγκάο», ενώ αγώνας δρόμου για τον στόπερ Πέπε και τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ Γουέντελ.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Βιζέλα.

Δεδομένο πως η Πόρτο έχει βάθος στο ρόστερ και πως μπορεί να παίρνει ματς σαν το σημερινό ακόμα και αν έχει απουσίες. Κάτι άλλωστε που έκανε χθες, παρά τα προβλήματα απουσιών που είχε η πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ, στην έδρα της Ζιλ Βισέντε. Παρόλα αυτά, το 1,30 που συνοδεύει την Πόρτο δεν έχει αξία, ειδικά από την στιγμή που δεν υπάρχει πίεση στην αξιόμαχη Βιζέλα , ειδικότερα όταν ακολουθεί μεσοβδόμαδα για τους «δράκους», το νοκ άουτ ντέρμπι στο «Ντραγκάο» με τη Μπενφίκα για την φάση των «16» του κυπέλλου.

Εκτίμηση:  G/G

 

 

(Visited 102 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x