ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Αρούκα – Μπράγκα

Πορτογαλία: Αρούκα – Μπράγκα
Spread the love

Βασικός στόχος για τη νεοφώτιστη Αρούκα, η οποία, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, βρίσκεται στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη, η παραμονή, την στιγμή που το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει στις εντός συνόρων διοργανώσεις η Μπράγκα είναι η 4η θέση, μετά τον αποκλεισμό της στο κύπελλο και το Λιγκ Καπ.

Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα στο πρωτάθλημα για την Αρούκα, το προ δέκα περίπου ημερών 1-1 στην έδρα της Πορτιμονένσε, στο οποίο οι νεοφώτιστοι έμειναν ικανοποιημένοι με τη μοιρασιά των βαθμών, αν και θα μπορούσαν βάσει της εικόνας του ματς να πάρουν κάτι περισσότερο. Χωρίς νίκη επίσης η Αρούκα μετά από αυτό το αποτέλεσμα μακριά από το γήπεδο της, σημειώνοντας πάντως, πως αυτή ήταν η τέταρτη ισοπαλίας της σε οκτώ συνολικά εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην έδρα της Πορτιμονένσε, με τις δύο ομάδες πάντως στο 0-0 και από ένα δοκάρι. Μπροστά στο σκορ τελικά η Αρούκα, με πλασέ του Βραζιλιάνου επιθετικού Αντρέ Σίλβα από το ύψος περίπου του πέναλτι στο πεντηκοστό δεύτερο λεπτό, με την ισοφάριση όμως από την Πορτιμονένσε στο εβδομήντα ένα. Δοκάρι ακολούθως για την Αρούκα στο ογδόντα, ενώ σπουδαία ευκαιρία για την Πορτιμονένσε λίγο πριν το φινάλε, με τις δύο ομάδες να αγγίζουν αλλά να μη μπορούν να φτάσουν στο τρίποντο. Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες για την Αρούκα, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ τιμωρημένοι για σήμερα οι μέσοι Κουασί και Λεάντρο Σίλβα.

Στον αντίποδα, τελευταίο αγωνιστικό δείγμα στο πρωτάθλημα για τη Μπράγκα, το προ δέκα περίπου ημερών 1-0 φιλοξενώντας την ουραγό Μπελενένσες, με το οποίο διατηρήθηκε στην 4η θέση, μάλιστα στο +3 και με ένα ματς περισσότερο από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Εστορίλ. Παρόλα αυτά, η 4η θέση, πίσω φυσικά από τις τρεις «μεγάλες» της Πορτογαλίας, είναι και η παρηγοριά και ότι μπορεί να διεκδικήσει εντός συνόρων, καθώς υπάρχει και το Γιουρόπα Λιγκ, μετά το βαρύ 1-5 στην έδρα της Μποαβίστα που την άφησε εκτός Λιγκ Καπ και εκτός 0-1 από τη νεοφώτιστη Βιζέλα με το οποίο γνώρισε τον αποκλεισμό στο κύπελλο. Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για τη Μπράγκα, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Μουνισιπάλ», ενώ τιμωρημένοι για σήμερα, πέρα των προβλημάτων που υπάρχουν λόγω COVID-19, o μέσος Αντρέ Όρτα και ο Ισπανός επιθετικός Αμπέλ Ρουίθ.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Αρούκα, δύο για τη Μπράγκα και ισάριθμες ισοπαλίες, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ).

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού ματς για τη Μπράγκα, τουλάχιστον σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, ειδικά από την στιγμή που υπάρχουν προβλήματα απουσιών, ειδικότερα όταν η 4η θέση είναι όπως προαναφέρθηκε παρηγοριά για τους δύο αποκλεισμούς σε Λιγκ Καπ και κύπελλο. Τα παραπάνω πάντως δεν σημαίνουν αυτόματα πως μπορούμε να την πάμε και εύκολα κόντρα, καθώς η Αρούκα μπορεί να στηρίζει αρκετά στον παράγοντα έδρα αλλά είναι απρόβλεπτη.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

 

(Visited 1.245 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x