ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία: Έλτσε – Γρανάδα   

Ισπανία: Έλτσε – Γρανάδα   
Spread the love

Μάχη παραμονής για την Έλτσε, όπως βέβαια αναμενόταν, ενώ πιο άνετη βαθμολογικά η Γρανάδα, καθώς βρίσκεται στο +7 τόσο από την σημερινή της αντίπαλο όσο και γενικότερα από την επικίνδυνη ζώνη.

Δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες για την Έλτσε, η οποία πάντως βάσει εικόνας και εξέλιξης θα μπορούσε να πάρει, αν δεν λύγιζε στο τέλος, κάτι περισσότερο τόσο από το 1-2 αρχικά στο «Μεστάγια» από την Βαλένθια, όσο και το 2-3 στο προ 15 περίπου ημερών 2-3 στην Βαρκελώνη από τη Μπαρτσελόνα. Μουδιασμένο ξεκίνημα για την Έλτσε στο ματς με τη Μπαρτσελόνα, στο οποίο βρέθηκε στο πρώτο εικοσάλεπτο 0-2 πίσω στο σκορ. Παρόλα αυτά, βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο, «τιμωρώντας», έστω και προσωρινά, την χαλάρωση της «μεγάλης» της αντιπάλου, με τη μείωση του σκορ με εντός περιοχής βολέ του Τέτε Μορέντε στο εξήντα δύο και την ισοφάριση με κοντινή κεφαλιά του Πέρε Μίγια ένα λεπτό αργότερα. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να φύγει με τον πολύτιμο βαθμό από την Βαρκελώνη, καθώς λύγισε πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες για την Έλτσε, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο», ενώ χωρίς απουσίες λόγω τιμωριών ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, προβλήματα λόγω COVID-19, έχοντας πάντως το δικαίωμα να μην βγάλει στην δημοσιότητα αν αφορούν παίκτες ή μέλη της υπόλοιπης ομάδας.

Στον αντίποδα, 10 βαθμοί για την Γρανάδα στα τέσσερα τελευταία της ματς στο πρωτάθλημα στο 2021, βλέποντας όχι μόνο να βρίσκεται όπως προαναφέρθηκε στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά να ξεκινάει με το καλύτερο τρόπο το νέο έτος. Τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στο γήπεδο της, βλέποντας να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον παράγοντα έδρα, με πιο πρόσφατη το προ 15 περίπου ημερών 2-1 σε βάρος της Ατλέτικο, ενώ 1-1 ενδιάμεσα αυτών στο Κάντιθ με την ομώνυμη ομάδα. Μπροστά στο σκορ με το καλημέρα η Ατλέτικο στο μεταξύ τους ματς (2΄), με την Γρανάδα όμως να δίνει την «απάντηση» της στο δέκατο έβδομο λεπτό, με εκπληκτικό εκτός περιοχής σουτ του Ματσίς. Δοκάρι ακολούθως για την Ατλέτικο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, με την Γρανάδα να την «τιμωρεί» στο εξήντα, με κοντινή προβολή του Χόρχε Μολίνα, ενώ ευκαιρίες εκατέρωθεν στην συνέχεια χωρίς όμως να αλλάζει το 2-1 για την ομάδα του 44χρονου Ρόμπερτ Μορένο. Μία νίκη, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Γρανάδα, σε εννέα ματς στη La Liga μακριά από το «Λος Κάρμενες», ενώ χωρίς απουσίες λόγω τιμωριών ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, ισχύει ότι αναφέρθηκε παραπάνω και για την αντίπαλο της, καθώς υπάρχουν προβλήματα λόγω COVID-19.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Έλτσε, δύο για την Γρανάδα και τέσσερις ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο, με την Έλτσε να μην είναι εύκολος αντίπαλος για κανένα στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο», την στιγμή βέβαια που η Γρανάδα βρίσκεται σε καλύτερη βαθμολογική μοίρα, αλλά παραμένει απρόβλεπτη και με μόλις μία νίκη μακριά από το γήπεδο της.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 513 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x