ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Τοντέλα – Μορεϊρένσε

Πορτογαλία: Τοντέλα – Μορεϊρένσε
Spread the love

Μονομαχία με φόντο την παραμονή στο «Ζοάο Καρντόσο» της Τοντέλα, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την ισόβαθμη της Μορεϊρένσε, οι οποίες ακροβατούν πάνω στην γραμμή των μπαράζ και οι οποίες βρίσκονται στο +1 μόλις από την προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα Φαμαλικάο και το +3 από την ουραγό Μπελενένσες.

Βαρύ 0-3 για την Τοντέλα φιλοξενώντας την Ζιλ Βισέντε, βλέποντας την ομάδα του 55χρονου Ισπανού Πάκο Αγεσταράν (φωτό), να κλείνει με το χειρότερο τρόπο το 2021, καθώς αυτή ήταν η τέταρτη της συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα. Είχαν προηγηθεί, το 0-2 στη Λισαβόνα από την πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ, το βαρύ 2-5 στην έδρα της Γκιμαράες, στο οποίο έπεσε μάλιστα «θύμα» ανατροπής ενώ είχε προηγηθεί 2-0 και το 0-1 φιλοξενώντας την Πάσος Φερέιρα. Παρηγοριά, το εντός 3-1 ενδιάμεσα αυτών, στη νοκ άουτ μονομαχία της με την Εστορίλ για την φάση των «16», το οποίο της έδωσε την πρόκριση για τα προημιτελικά. Τρεις νίκες και πέντε ήττες για την Τοντέλα, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα στο «Ζοάο Καρντόσο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, πολύτιμο 1-0 φιλοξενώντας την Εστορίλ, βλέποντας τη Μορεϊρένσε όχι μόνο να παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα, αλλά να βάζει τέλος ταυτόχρονα σε ένα μεγάλο αρνητικό σερί που έτρεχε στο πρωτάθλημα, καθώς αγνοούσε το τρίποντο για επτά συνεχόμενες αγωνιστικές. Ενδιάμεσα αυτών, αποκλεισμός στο κύπελλο στην έδρα της 2ης κατηγορίας Μάφρα, με το 1-3 στη μεταξύ τους νοκ άουτ μονομαχία στην φάση των «16» του κυπέλλου, με άλλοθι πάντως, πως η παραμονή ήταν και είναι αυτή την χρονική στιγμή ο βασικός της στόχος. Τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για τη Μορεϊρένσε, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Τοντέλα, τρεις για τη Μορεϊρένσε και ισάριθμες ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ζοάο Καρντόσο».

Λεπτές οι ισορροπίες σε αυτό το ντέρμπι παραμονής. Παρόλα αυτά,  ο παράγοντας έδρα, αλλά και το ότι η Μορεϊρένσε χάνει αρκετή από την δύναμη της μακριά από το γήπεδο της και δεν έχει τρίποντο εκτός, πολύ πιθανό να κάνουν τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

 

 

(Visited 200 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x