ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Ισπανίας: Έιμπαρ – Μαγιόρκα

Κύπελλο Ισπανίας: Έιμπαρ – Μαγιόρκα
Spread the love

Φάση των «32» του κυπέλλου Ισπανίας, με μία εκ των οκτώ νοκ άουτ αναμετρήσεων του σημερινού προγράμματος να είναι αυτή στο «Ιπουρούα» ανάμεσα στην 2ης κατηγορίας Έιμπαρ και τη Μαγιόρκα.

Νοκ άουτ όπως προαναφέρθηκε αναμετρήσεις στην φάση των «32» του κυπέλλου, στις οποίες σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Πρώτη ομάδα επίσης που προκρίθηκε στους «16» η Εσπανιόλ, η οποία πάντως χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι χθες στην έδρα της 2ης κατηγορίας Πονφεραντίνα.

Τρεις συνεχόμενες νίκες για την Έιμπαρ σε όλες τις διοργανώσεις, με την πρώτη εξ αυτών το 2-1 στην Τενερίφη σε βάρος της ομώνυμης ομάδας, στη μεταξύ τους αναμέτρηση στον προηγούμενο γύρο του κυπέλλου. Ακολούθησαν για το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας, το 1-0 στην έδρα της Λας Πάλμας και το δραματικό σε εξέλιξη 3-2 φιλοξενώντας την Σοσιεδάδ Β΄,  στο οποίο το νικητήριο γκολ του Εσπόσιτο στο ενενήντα την έφερε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πρακτικά πλήρης η «μικρή» βασκική ομάδα για το σημερινό ματς, καθώς δεν υπάρχουν τιμωρίες, ενώ οι πολύ λίγες απουσίες λόγω τραυματισμών ή COVID-19 θεωρούνται πάγιες.

Στην άλλη πλευρά, εκτός έδρας πρόκριση για τη Μαγιόρκα στον προηγούμενο γύρο, με χαρακτηριστικό πάντως στο επιβλητικό 6-0 σε βάρος της 4ης κατηγορίας Γιανέρα, πως οι «νησιώτες» πέτυχαν όλα τους τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Ακολούθησαν δύο σερί ήττες για το πρωτάθλημα, με 1-4 αρχικά στην Γρανάδα από την ομώνυμη ομάδα και 0-1 φιλοξενώντας τη Μπαρτσελόνα, με τις οποίες οι «νησιώτες» βρέθηκαν στην 15η θέση και το +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Με την Γκάνα στο Κόπα Άφρικα ο μέσος Μπάμπα, ενώ απουσίες και λόγω COVID-19, με τη Μαγιόρκα όμως να μην δημοσιοποιεί τα ονόματα των παικτών που έχουν πρόβλημα, έχοντας φυσικά το δικαίωμα να το κάνει αυτό.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Μαγιόρκα, το 1-0 του 2013 και το 2-1 του 2020, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία με την Έιμπαρ στην χώρα των Βάσκων.

Δεδομένο πως βασικός στόχος της Έιμπαρ είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος ή στην χειρότερη, αν δεν έρθει απευθείας, τα πλέι οφ. Παρόλα αυτά, πολύ σκληρός αντίπαλος για οποιονδήποτε στο «Ιπουρούα» και ικανή να προβληματίσει αρκετά την απρόβλεπτη Μαγιόρκα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.286 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x