ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Ισπανίας: Αλμερία – Έλτσε

Κύπελλο Ισπανίας: Αλμερία – Έλτσε
Spread the love

Στο «Μεντιτεράνεο» της Αλμερία το ένα εκ των επτά ματς του σημερινού προγράμματος, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Έλτσε, με τα οποία ολοκληρώνεται η φάση των «32» του κυπέλλου Ισπανίας.

Νοκ άουτ οι αναμετρήσεις της φάσης των «32» του κυπέλλου, στις οποίες σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Επτά «διπλά» στο χθεσινό πρόγραμμα, με τις Βαλένθια, Μαγιόρκα, Σοσιεδάδ, Μπαρτσελόνα, Μπέτις, Βαγιεκάνο και Ρεάλ, να περνάνε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μόνος «άσος» και φυσικά έκπληξη από την 3ης κατηγορίας Ατλέτικο Μπαλεάρες, η οποία μετά το εμφατικό 5-0 με την Χετάφε, επικράτησε χθες 2-1 της Θέλτα και άφησε εκτός μία ακόμη ομάδα της La Liga.

Εκτός έδρας πρόκριση στον προηγούμενο γύρο για την Αλμερία, η οποία επικράτησε 2-1 της Αμορεμπιέτα και συνεχίζει φυσικά στην διοργάνωση, αν και το κύπελλο δεν είναι, ειδικά αυτή την χρονική στιγμή ο βασικός της στόχος. Αυτό γιατί μετά το 0-1 στο «Μεντιτεράνεο» στο τελευταίο της ματς για το πρωτάθλημα από την Καρταχένα, έδωσε το δικαίωμα στην 2η στον βαθμολογικό πίνακα Έιμπαρ αλλά και στην 3η της 2ης κατηγορίας Βαγιαδολίδ να μειώσουν την απόσταση που τις χωρίζει, έστω και αν έχει ένα ματς λιγότερο από το τις ομάδες που την καταδιώκουν. Εκτός έδρας πρόκριση, περνώντας στην άλλη πλευρά και για την Έλτσε, η οποία επικράτησε 1-0 της 3ης κατηγορίας Ουνιονίστας Σαλαμάνκα. Βασικός στόχος πάντως και για αυτή το πρωτάθλημα, καθώς μετά το 0-0 στο τελευταίο της ματς στη La Liga φιλοξενώντας την Γρανάδα, βρίσκεται οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Αλμερία, τρεις για την Έλτσε και ισάριθμες ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μεντιτεράνεο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Ματς γρίφος, καθώς είναι άγνωστες οι προθέσεις των δύο ομάδων, από την στιγμή που προτεραιότητα τόσο για την Αλμερία όσο και την Έλτσε είναι το πρωτάθλημα. Καθαρά ενδεικτική η πρόταση στο να σκοράρουν αμφότερες, εκτιμώντας πως από την στιγμή που έφτασαν στους «32», δεν θα τις «χαλάσει», να το πούμε πιο λαϊκά, να βρεθούν ένα γύρο παραπέρα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 447 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x