ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Ισπανίας: Τζιρόνα – Οσασούνα

Κύπελλο Ισπανίας: Τζιρόνα – Οσασούνα
Spread the love

Φάση των «32» του κυπέλλου Ισπανίας και στο «Μοντιλίβι», στο πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, διασταυρώνουν τα ξίφη τους η 2ης κατηγορίας Τζιρόνα με την Οσασούνα.

Νοκ άουτ οι αναμετρήσεις της φάσης των «32» του κυπέλλου, στις οποίες σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Επτά «διπλά» στο χθεσινό πρόγραμμα, με τις Βαλένθια, Μαγιόρκα, Σοσιεδάδ, Μπαρτσελόνα, Μπέτις, Βαγιεκάνο και Ρεάλ, να περνάνε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μόνος «άσος» και φυσικά έκπληξη από την 3ης κατηγορίας Ατλέτικο Μπαλεάρες, η οποία μετά το εμφατικό 5-0 με την Χετάφε, επικράτησε χθες 2-1 της Θέλτα και άφησε εκτός μία ακόμη ομάδα της La Liga.

Επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, για την Τζιρόνα, το εκτός 1-0 του προηγούμενου γύρου σε βάρος της Ουέσκα, καθώς ενώ βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα, ειδικά τώρα που βρίσκεται στην πρώτη εξάδα, πανηγύρισε την πρόκριση σε μία δύσκολη έδρα. Ακολούθησαν δύο πολύ σημαντικές βαθμολογικά νίκες στο πρωτάθλημα, βλέποντας την Τζιρόνα να επικρατεί και πάλι 1-0 στην έδρα της Ουέσκα και 3-1 φιλοξενώντας τη Μπούργκος και να ανεβαίνει αθόρυβα στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στον αντίποδα, ανατροπή στον προηγούμενο γύρο για την Οσασούνα στην Γαλικία στο 2-1 σε βάρος της 3ης κατηγορίας Λα Κορούνια, αλλά δύο συνεχόμενες ήττες στην συνέχεια στο πρωτάθλημα οι οποίες έφεραν προβληματισμό στην ομάδα της Παμπλόνα. Οδυνηρό 0-1 αρχικά στη Μαδρίτη από την Χετάφε, σε ένα ματς που ήταν καλύτερη αλλά «τιμωρήθηκε» στις καθυστερήσεις, ενώ 1-3 στην συνέχεια φιλοξενώντας την Αθλέτικ Μπιλμπάο, με το +6 πλέον από την επικίνδυνη ζώνη, να θεωρείται βέβαια «μαξιλαράκι» ασφαλείας αλλά να μην εμπνέει ταυτόχρονα εμπιστοσύνη.

Προϊστορία: Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ, σε τρία ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία στο «Μοντιλίβι». Πιο συγκεκριμένα, 3-0 για την Τζιρόνα το 2015, 0-0 το 2016, ενώ 1-0 για την Οσασούνα το 2017.

Λεπτές οι ισορροπίες, παρά την διαφορά κατηγοριών, εκτιμώντας πως η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν θα μπλέξω με σημείο, με ειδικό στοίχημα τερμάτων να είναι η πιο συνετή επιλογή.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 367 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x