ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μεξικό: Πουέμπλα – Κλαμπ Αμέρικα

Μεξικό: Πουέμπλα – Κλαμπ Αμέρικα
Spread the love

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα στο Μεξικό, με την Πουέμπλα να φιλοξενεί την Κλαμπ Αμέρικα, στοχεύοντας στην έκπληξη, αφού είναι θεωρητικά το αουτσάιντερ στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Πετυχημένη, τηρουμένων των αναλογιών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία της Πουέμπλα στο πρωτάθλημα Απερτούρα, από την στιγμή που τερμάτισε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα και εξασφάλισε εύκολα σχετικά την παρουσία της στα πλέι οφ. Δραματική πρόκριση εκεί στον 1ο γύρο στην διαδικασία των πέναλτι για την ομάδα του 37χρονου Αργεντινού Νικολάς Λαρκαμόν, ο οποίος συνεχίζει στον πάγκο της, φιλοξενώντας την Γουαδαλαχάρα, αφού πρώτα όμως είχε καταφέρει να ισοφαρίσει στην κανονική διάρκεια της μεταξύ τους μονομαχίας, ένα λεπτό πριν το φινάλε. Η πορεία της πάντως πήρε τέλος στα προημιτελικά των πλέι οφ, καθώς ενώ επικράτησε 2-1 αρχικά στην πρώτη μονομαχία της με τη Λεόν στο γήπεδο της, μάλιστα με ανατροπή, ηττήθηκε 0-2 στην συνέχεια στην έδρα της αντιπάλου της.

Στην αντίπερα όχθη, στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα η Κλαμπ Αμέρικα, με ρεκόρ 10-5-2 σε 17 συνολικά ματς και σε απόσταση έξι βαθμών από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα και μετέπειτα πρωταθλήτρια στα πλέι οφ, Άτλας. Παρόλα αυτά, ότι έχτιζε η Κλαμπ Αμέρικα στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα το γκρέμισε στα προημιτελικά των πλέι οφ, καθώς μετά το 0-0 στην πρώτη μονομαχία της με την Πούμας στην έδρα της αντιπάλου της, ηττήθηκε 1-3 στον επαναληπτικό στο «Αζτέκα». Αποτυχία σίγουρα για την ομάδα του 45χρονου Αργεντινού Σαντιάγκο Σολάρι, η οποία ήρθε και έδεσε με την ήττα ένα μήνα περίπου νωρίτερα στον τελικό του CONCACAF Champions League από τη Μοντερέι (0-1).

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Πουέμπλα, επτά για την Κλαμπ Αμέρικα και μία ισοπαλία, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη.

Επτά νίκες για την Κλαμπ Αμέρικα την τελευταία δεκαετία στην έδρα της Πουέμπλα δεν είναι λίγες. Παρόλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, κρατώντας επιφυλακτική στάση από την στιγμή που μιλάμε για πρεμιέρα ενός πραγματικά απρόβλεπτου πρωταθλήματος.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 227 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x