ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Αιθιοπία – Πράσινο Ακρωτήριο  

Κόπα Άφρικα: Αιθιοπία – Πράσινο Ακρωτήριο  
Spread the love

Πρεμιέρα στο Κόπα Άφρικα που διεξάγεται στο Καμερούν, με δύο ματς του 1ου ομίλου στο σημερινό πρόγραμμα στην πρωτεύουσα Γιαουντέ, με το δεύτερο εξ αυτών να είναι ανάμεσα στην Αιθιοπία και το Πράσινο Ακρωτήριο. Λίγες ώρες νωρίτερα, η διοργανώτρια ομάδα του Καμερούν φιλοξενεί τη Μπουρκίνα Φάσο.

Έξι όμιλοι επίσης των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση να παίρνουν οι δύο πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία και Πράσινο Ακρωτήριο απαρτίζουν τον 1ο, ενώ Σενεγάλη, Γουϊνέα, Ζιμπάμπουε και Μαλάουι τον 2ο. Στον 3ο όμιλο έχουμε το Μαρόκο, την Γκάνα, την Γκαμπόν και τις Κομόρες, ενώ στον 4ο μετέχουν η Νιγηρία, η Αίγυπτος, η Γουϊνέα – Μπισάου και το Σουδάν. Η τετράδα του 5ου ομίλου είναι Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σιέρα Λεόνε και Ισημερινή Γουϊνέα, ενώ στον 6ο μετέχουν η Τυνησία, η Μαυριτανία, η Γκάμπια και το Μάλι.

Για την έκπληξη η Αιθιοπία στον συγκεκριμένο όμιλο, καθώς οι περισσότεροι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή αγωνίζονται στο εθνικό της πρωτάθλημα, ενώ κανένας από το ρόστερ στην Ευρώπη. Αποκλεισμός επίσης στα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας πλάτη μόνο την Ζιμπάμπουε, αρκετά πίσω από την Γκάνα και τη Νότιο Αφρική. Στην αντίπερα όχθη, αποκλεισμός στις λεπτομέρειες για το Κάπο Βέρντε στα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς τερμάτισε στην 2η θέση στον όμιλο του, «πληρώνοντας» ουσιαστικά τη μοναδική του ήττα, το εντός 1-2 από τη Νιγηρία όπου έπεσε μάλιστα «θύμα» ανατροπής. Σε αντίθεση πάντως με την Αιθιοπία, σαφώς πιο ποιοτικό το ρόστερ, καθώς οι περισσότεροι παίκτες του ρόστερ αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε ομάδες της Αραβίας. Στην αποστολή επίσης και ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Γκάρι Ροντρίγκες.

Προϊστορία: Η σημερινή, θα είναι η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Η ομάδα του Κάπο Βέρντε υπερέχει σε ποιότητα και με δεδομένη στον όμιλο την παρουσία του Καμερούν και της υπολογίσιμης Μπουρκίνα Φάσο, θα πρέπει να πάρει το σημερινό ματς, αν θέλει βέβαια να ελπίζει σε πρόκριση είτε απευθείας στην φάση των «16» ή μέσα από τις καλύτερες τρίτες όλων των γκρουπ.

Εκτίμηση:  2

(Visited 246 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x