ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Καμερούν – Μπουρκίνα Φάσο   

Κόπα Άφρικα: Καμερούν – Μπουρκίνα Φάσο   
Spread the love

Το ματς ανάμεσα στην διοργανώτρια ομάδα του Καμερούν και τη Μπουρκίνα Φάσο, αυτό που ανοίγει χρονικά όχι μόνο το σημερινό πρόγραμμα στον 1ο όμιλο, αλλά και γενικότερα το Κόπα Άφρικα. Λίγες ώρες αργότερα, Αιθιοπία και Πράσινο Ακρωτήριο διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο άλλο ματς του 1ου ομίλου.

Έξι όμιλοι επίσης των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση να παίρνουν οι δύο πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία και Πράσινο Ακρωτήριο απαρτίζουν τον 1ο, ενώ Σενεγάλη, Γουϊνέα, Ζιμπάμπουε και Μαλάουι τον 2ο. Στον 3ο όμιλο έχουμε το Μαρόκο, την Γκάνα, την Γκαμπόν και τις Κομόρες, ενώ στον 4ο μετέχουν η Νιγηρία, η Αίγυπτος, η Γουϊνέα – Μπισάου και το Σουδάν. Η τετράδα του 5ου ομίλου είναι Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σιέρα Λεόνε και Ισημερινή Γουϊνέα, ενώ στον 6ο μετέχουν η Τυνησία, η Μαυριτανία, η Γκάμπια και το Μάλι.

Πέντε φορές πρωταθλήτρια Αφρικής η ομάδα του Καμερούν και με στόχο το έκτο της τρόπαιο, με οτιδήποτε άλλο να είναι αποτυχία για τα «αδάμαστα λιοντάρια». Αρκετή εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ, στο οποίο υπάρχουν και δύο παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο γκολκίπερ του ΟΦΗ, Επασί και ο μέσος του Ολυμπιακού, Κουντέ και στο οποίο ξεχωρίζουν ο επιθετικοί Αμπουμπακάρ, Τσούπο Μότινγκ και Τόκο Εκάμπι. Πέρα από τα παραπάνω, με την ψυχολογία στα ύψη η ομάδα του Καμερούν, καθώς κατάφερε να αποκλείσει για τα προκριματικά του Μουντιάλ την Ακτή Ελεφαντοστού, επικρατώντας 1-0 στην Γιαουντέ στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, στο μεταξύ τους ματς «τελικό», στο οποίο ήθελε μόνο τη νίκη. Στην άλλη πλευρά, φιναλίστ του 2013 η Μπουρκίνα Φάσο, η οποία μπορεί να μην έχει κάποιο τίτλο, αλλά φροντίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της, τουλάχιστον στα περισσότερα από τα Κόπα Άφρικα που έχει πάρει μέρος. Το ρόστερ της βέβαια μειονεκτεί σε ποιότητα των γηπεδούχων, ενώ υπάρχουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής λόγω COVID-19. Αποκλεισμός επίσης στα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων χρειαζόταν μόνο τη νίκη στο ματς «τελικό» στην έδρα της Αλγερίας, εκεί όμως όπου έμεινε με την αντίπαλο της στο 2-2.

Προϊστορία: Το σημερινό ματς, θα είναι το πρώτο ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο αυτή του Καμερούν. Υπάρχει πάντως ένα ματς για την φάση των ομίλων του Κόπα Άφρικα του 2017, στα γήπεδα τότε της Γκαμπόν, στο οποίο οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

Εκτίμηση μου, πως το Καμερούν θα θέλει να μπει με το δεξί στην φετινή διοργάνωση και να βάλει το νερό στο αυλάκι σχεδόν με το καλημέρα. Τρεις συνεχόμενες εντός έδρας νίκες επίσης για το Καμερούν, έστω και στα προκριματικά του Μουντιάλ, σε επίσημα πάντως ματς, υψηλών απαιτήσεων, με Μαλάουι, Μοζαμβίκη και Ακτή Ελεφαντοστού, ποντάροντας σήμερα πως θα κάνει το καρέ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.256 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x