ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Σουδάν – Γουινέα Μπισάου  

Κόπα Άφρικα: Σουδάν – Γουινέα Μπισάου  
Spread the love

Μονομαχία ανάμεσα στα δύο αουτσάιντερ του 4ου ομίλου, το Σουδάν και την Γουινέα Μπισάου, στην σκιά του ντέρμπι μεταξύ της Νιγηρίας και των «Φαραώ», το οποίο διεξάγεται λίγες ώρες νωρίτερα.

Έξι όμιλοι επίσης των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση να παίρνουν οι δύο πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία και Πράσινο Ακρωτήριο απαρτίζουν τον 1ο, ενώ Σενεγάλη, Γουινέα, Ζιμπάμπουε και Μαλάουι τον 2ο. Στον 3ο όμιλο έχουμε το Μαρόκο, την Γκάνα, την Γκαμπόν και τις Κομόρες, ενώ στον 4ο μετέχουν η Νιγηρία, η Αίγυπτος, η Γουινέα – Μπισάου και το Σουδάν. Η τετράδα του 5ου ομίλου είναι Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σιέρα Λεόνε και Ισημερινή Γουινέα, ενώ στον 6ο μετέχουν η Τυνησία, η Μαυριτανία, η Γκάμπια και το Μάλι.

Πρωταθλήτρια Αφρικής το 1970 η ομάδα του Σουδάν, η οποία την δεκαετία του 60 ήταν στις «μεγάλες» δυνάμεις του αφρικανικού ποδοσφαίρου και η οποία πάντως από το 1980 μέχρι και σήμερα μετατράπηκε σε «φτωχό συγγενή». Επιτυχία βέβαια η παρουσία της ομάδας του Σουδάν στην φετινή διοργάνωση, ενώ αποκλεισμός, όπως αναμενόταν, στον όμιλο της στα προκριματικά του Μουντιάλ. Εκεί μάλιστα όπου το Σουδάν βρέθηκε δύο φορές απέναντι στην Γουινέα Μπισάου και πήρε μόλις ένα βαθμό, καθώς ηττήθηκε εντός 2-4 και έφυγε με λευκή ισοπαλία από την έδρα της σημερινής του αντιπάλου. Επιτυχία όμως, περνώντας στην άλλη πλευρά και η τρίτη διαδοχική συμμετοχή της Γουινέας Μπισάου σε τελικά και στόχος αρχικά η πρώτη της νίκη σε Κόπα Άφρικα, καθώς στα προηγούμενα δύο έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Αποκλεισμός επίσης στα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς πέρα της Γουινέας και του Σουδάν στον όμιλο, υπήρχε και το Μαρόκο, από το οποίο γνώρισε δύο φυσιολογικές βαριές ήττες (0-4, 0-5).

Προϊστορία: Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες όπως προαναφέρθηκε στα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά απαραίτητη σημείωση, πως το σημερινό τους ματς θα είναι το πρώτο για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Εντελώς διαφορετικό το σημερινό ματς σε σχέση με αυτό των προκριματικών του Μουντιάλ, με πολύ πιο μεγάλο τον βαθμό δυσκολίας για το φαβορί στο σετ των τιμών Γουινέα Μπισάου. Περασμένα μεγαλεία βέβαια για το Σουδάν, το οποίο βρίσκεται μόνιμα σε «πέτρινα χρόνια», αλλά πολύ πιθανό από εγωισμό να υπάρχει έξτρα κίνητρο για μια άτυπη ρεβάνς.

Εκτίμηση: 1X

(Visited 315 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x