ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Μαλάουι – Ζιμπάμπουε

Κόπα Άφρικα: Μαλάουι – Ζιμπάμπουε
Spread the love

Μονομαχία των δύο αουτσάιντερ του δεύτερου ομίλου, με το ματς ανάμεσα στο Μαλάουι και την Ζιμπάμπουε να ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στο συγκεκριμένο γκρουπ.

Έξι όμιλοι επίσης των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση να παίρνουν οι δύο πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία και Πράσινο Ακρωτήριο απαρτίζουν τον 1ο, ενώ Σενεγάλη, Γουϊνέα, Ζιμπάμπουε και Μαλάουι τον 2ο. Στον 3ο όμιλο έχουμε το Μαρόκο, την Γκάνα, την Γκαμπόν και τις Κομόρες, ενώ στον 4ο μετέχουν η Νιγηρία, η Αίγυπτος, η Γουϊνέα – Μπισάου και το Σουδάν. Η τετράδα του 5ου ομίλου είναι Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σιέρα Λεόνε και Ισημερινή Γουϊνέα, ενώ στον 6ο μετέχουν η Τυνησία, η Μαυριτανία, η Γκάμπια και το Μάλι.

Ήττα με 0-1 στην πρεμιέρα από την Γουινέα, σε ένα ματς πάντως, που το Μαλάουι θα μπορούσε, βάσει εικόνας, να πάρει κάτι περισσότερο. Ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, περισσότερες πάντως για τη Γουινέα, που είχε και ένα δοκάρι, με το Μαλάουι όμως να πλησιάζει στο γκολ τόσο στο 0-0, λίγο πριν το τέρμα της αντιπάλου του στο τριάντα πέντε, όσο και στο φινάλε, αλλά να «πληρώνει» την αστοχία και την έλλειψη καθαρού μυαλού των παικτών του. Στον αντίποδα, ήττα με 0-1 και για την Ζιμπάμπουε στην πρεμιέρα με την Σενεγάλη, μάλιστα με οδυνηρό τρόπο, καθώς προήλθε από πέναλτι στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων. Ακίνδυνη πάντως η Ζιμπάμπουε στο ματς, προσπαθώντας με μαζική άμυνα να κρατήσει με κάθε τρόπο το μηδέν παθητικό, παρά να απειλήσει την αντίπαλο της.

Προϊστορία: Ισοπαλία με 2-2 το 2021, σε ματς για το COSAFA Cup στη Νότιο Αφρική, στο μοναδικό ματς ανάμεσα στο Μαλάουι και την Ζιμπάμπουε την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Η παρουσία της Σενεγάλης αλλά και της υπολογίσιμης Γουινέας στον όμιλο, αλλά και οι ήττες της πρεμιέρας, αναγκάζουν τις δύο ομάδες να ρισκάρουν, αν θέλουν βέβαια να έχουν ελπίδες πρόκρισης, έστω και μέσω των τεσσάρων καλύτερων τρίτων όλων των ομίλων. Η ισοπαλία δεν τις εξυπηρετεί και λογικά θα είναι καταστροφική, καθώς θα πρέπει να κάνουν την έκπληξη την 3η και τελευταία αγωνιστική με την Σενεγάλη και την Γουινέα.

Εκτίμηση:  Over 1,5

(Visited 297 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x