ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Νιγηρία – Σουδάν     

Κόπα Άφρικα: Νιγηρία – Σουδάν     
Spread the love

Σε ρόλο φαβορί η Νιγηρία στο ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο, ειδικά μετά το 1-0 της πρεμιέρας σε βάρος των «Φαραώ», ενώ για την έκπληξη το Σουδάν, το οποίο είχε την τύχη με το μέρος του στο 0-0 με την Γουινέα Μπισάου.

Έξι όμιλοι επίσης των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση να παίρνουν οι δύο πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία και Πράσινο Ακρωτήριο απαρτίζουν τον 1ο, ενώ Σενεγάλη, Γουϊνέα, Ζιμπάμπουε και Μαλάουι τον 2ο. Στον 3ο όμιλο έχουμε το Μαρόκο, την Γκάνα, την Γκαμπόν και τις Κομόρες, ενώ στον 4ο μετέχουν η Νιγηρία, η Αίγυπτος, η Γουϊνέα – Μπισάου και το Σουδάν. Η τετράδα του 5ου ομίλου είναι Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σιέρα Λεόνε και Ισημερινή Γουϊνέα, ενώ στον 6ο μετέχουν η Τυνησία, η Μαυριτανία, η Γκάμπια και το Μάλι.

Με το δεξί η Νιγηρία στην φετινή διοργάνωση, καθώς επικράτησε απόλυτα δίκαια 1-0 στην πρεμιέρα στο ντέρμπι του 4ου ομίλου με την Αίγυπτο. Το εντός περιοχής βολέ του επιθετικού της Λέστερ, Ιχεανάτσο, στο τριακοστό λεπτό αυτό που έκρινε το ντέρμπι, στο οποίο πάντως η Νιγηρία δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την αντίπαλο της και στο οποίο θα μπορούσε αν ήταν πιο εύστοχη να είχε μεγαλύτερο σκορ. Στον αντίποδα, 0-0 στην πρεμιέρα με την Γουινέα Μπισάου, με την ομάδα του Σουδάν απόλυτα ευχαριστημένη από τη μοιρασιά των βαθμών, καθώς όχι μόνο δεν απείλησε σχεδόν καθόλου, αλλά είδε την αντίπαλο της να έχει αρκετές ευκαιρίες, δύο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι στο ογδοηκοστό δεύτερο λεπτό.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για τη Νιγηρία το 2018 στο Μαρόκο, στα πλαίσια τότε του African Nations Championship, στο μοναδικό της ματς με το Σουδάν την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Φαβορί η Νιγηρία, αλλά χωρίς καμία αξία η τιμή που την συνοδεύει. Ψάχνοντας κάτι πιο ελκυστικό, θα ποντάρω στην επικράτηση της από το πρώτο ημίχρονο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.188 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x