ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Ισπανίας: Μπέτις – Σεβίλλη

Κύπελλο Ισπανίας: Μπέτις – Σεβίλλη
Spread the love

Τέσσερις νοκ άουτ αναμετρήσεις στο σημερινό πρόγραμμα για την φάση των «16» του κυπέλλου, με την τελευταία χρονικά και αυτή που αναμφίβολα ξεχωρίζει να είναι το ντέρμπι μίσους ανάμεσα στη Μπέτις και την Σεβίλλη.

Νοκ άουτ αναμετρήσεις όπως προαναφέρθηκε στην φάση των «16» του κυπέλλου, με παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Τα τρία ζευγάρια επίσης λίγες ώρες νωρίτερα, Μαγιόρκα – Εσπανιόλ, Σπόρτινγκ Χιχόν – Κάντιθ και Τζιρόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο.

Επικράτηση με 3-0 στον προηγούμενο γύρο στην έδρα της Βαγιαδολίδ, με τη Μπέτις να «καθαρίζει» εύκολα την πρόκριση παρά το γεγονός πως δοκιμάστηκε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της 2ης κατηγορίας, η οποία μάλιστα βρίσκεται στην πρώτη δυάδα και αξιώνει την απευθείας άνοδο. Ακολούθησε το 1-1 του πρωταθλήματος στη Μαδρίτη με την Ράγιο Βαγιεκάνο, στο οποίο βρέθηκε μπροστά στο σκορ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄) αν και έπαιζε από το τριάντα τρία με παίκτη λιγότερο και στο οποίο πάντως όχι μόνο ισοφαρίστηκε στην επανάληψη, αλλά έμεινε και ευχαριστημένη, βάσει εικόνας, από τον ένα βαθμό.

Στην άλλη πλευρά, 2-0 στο «Ρομαρέδα» στον προηγούμενο γύρο σε βάρος της 2ης κατηγορίας Σαραγόσα, με την Σεβίλλη όχι μόνο να πανηγυρίζει την πρόκριση, αλλά και τη μία εκ των τριών συνεχόμενων νικών της σε όλες τις διοργανώσεις. Λίγες μέρες νωρίτερα, είχε επικρατήσει 1-0 στην έδρα της Κάντιθ, ενώ ακολούθησε για το πρωτάθλημα το τρίποντο με το ίδιο σκορ στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» με την Χετάφε, το οποίο την διατήρησε την 2η θέση της La Liga και στο -5 από την κορυφή, αλλά με ένα ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Ρεάλ.

Προϊστορία: Μία νίκη για τη Μπέτις, έξι για την Σεβίλλη και πέντε ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Γιουρόπα Λιγκ).

Σε καλύτερη κατάσταση η Σεβίλλη και με μόλις μία ήττα σε 12 ντέρμπι την τελευταία δεκαετία στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Παρόλα αυτά, παραμένει ντέρμπι, ενώ είναι ταυτόχρονα και αναμέτρηση ειδικών συνθηκών από την στιγμή που είναι νοκ άουτ και υπάρχουν απουσίες και για τις δύο ομάδες λόγω COVID-19 και Κόπα Άφρικα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 206 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x